Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc: 140 utast mentettek ki helikopterrel éjszaka

2023.08.20. Bata Attila

Nem volt egyszerű éjszakájuk azoknak, akik szombaton a Thuni-tó feletti siklóvasúttal (Niesenbahn) utaztak. Este nyolc óra után műszaki hiba miatt teljesen leállt a felvonó és a sikló utasait, valamint a hegyállomáson tartózkodó vendégeket helikopterrel szállították le a völgybe.
A sikló (Kép: Niesen)
A sikló (Kép: Niesen)
A csodás nyári napon sokan keresték fel a hegyet, amelyet a világ egyik legismertebb siklójával lehet megközelíteni. A 3,5 kilométer hosszú útvonalat két részre osztották, a műszaki hiba az alsó részen következett be. A sikló helyenkét 66-68% meredek úton kapaszkodik fel 2336 méterre.
Utazás a siklóval
A műszaki hibát 20:04-kor jelentették, később nyilvánvalóvá vált, hogy a helikopteres mentés jöhet szóba, arra pedig egyedül a Rega cégnek van engedélye a környéken éjszakai viszonyok között. 21:30-kor a helikoptereket megkezdték átalakítani a mentéshez, majd később folyamatosan szállították a vendégeket a völgyállomásra, akiktől személyesen a lifttársaság vezetője vett búcsút. A mentés hajnal 1:45-kor ért véget és összesen 140 utast hoztak le helikopterrel.

A műszaki hiba oka még nem ismert, annak kiderítéséig a sikló nem üzemel.
Az útvonal helyenkét annyira meredek, hogy megmászásában versenyt is rendeznek
KOMMENTEK
MM | 2023.08.21. 09:01
Thun :-)
Amugy igen a Niesenröl amit svájci piramisnak is hivnak az alakja miatt, jó lehet megnézni a naplementét ilyen tiszta idöben - ha feljutunk😊

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.