Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájcban üzemel a világ első karaoke kabinos sífelvonója

2023.12.15. Bata Attila

Ebben a szezonban több Svájcban megépült síliftről is azt lehet mondani, hogy műszakilag mérföldkövet jelentenek a felvonók fejlődésében. Grindelwald síterepén közlekedő kabinosról ez nem teljesen igaz, de a témaválasztásukkal, a világ első karaoke síliftjével, beírták magukat a történelembe.
Kissé ellentmondásosnak tűnik, de a svájciak megvalósították. A Grindelwald-Männlichen síterepén közlekedő felvonó két kabinját átalakították karaoke kabinná. A felvonó csodálatos hegyi környezetben, az Eiger, a Jungfrau és a Mönch közelében olyan alpesi panoráma mellett közlekedik, hogy az embernek általában még a szava is elakad, és erre tessék, itt ez a két karaoke kabin.
Magyarországon is ismertek a svájci Ricola cég gyógynövényes cukorkái. A közel 90 éves cég cukorkái mindenhol kedveltek és népszerűek. A síterep 1990-ben kötött velük megállapodást. Az eredeti terv csak annyi volt, hogy minden egyes megvásárolt bérlet mellé járnak az ajándék cukorkák, de 33 évvel és körülbelül 9 millió szétosztogatott cukorkával később egyre szorosabbá vált az együttműködés. Ennek a legújabb fejleménye a karaoke kabinok, amelyek a Ricola segítségével készültek el.
A kabinokat kissé átalakították, de funkciójuk nem változott, ugyanúgy szállítják a síelőket a hegyre, csak menetközben egymást szórakoztathatják az utasok. A kabinokba két mikrofont is beszereltek, így nemcsak szólóban, hanem duettben is lehet énekelni a kedvenc dalokat. Jelenleg 36 dalt tartalmaz a választék. Az „All I Want for Christmas”-tól a „Bohemian Rapsody”-ig, és természetesen néhány svájci dalolni való, hiszen a nem csak a turistákra gondoltak. Azt pedig mondani sem kell, cukorkákat minden mennyiségben betáraztak a kabinban, a nálunk is sűrűn látott reklámhoz méltóan, ha valakinek gyógynövényes segítség kell, hogy Robbie Williams legyen egy menet erejéig.
Tehát ezek is a szokásos kabinok, azzal a különbséggel, hogy az állomáson pontosan feltüntetik, hogy hány perc múlva érkezik a következő a külön erre a szolgáltatásra várakozó közönségnek. A kabinban egy beépített kamera gondoskodik arról, hogy örök emlékünk maradjon ezekről a pillanatokról. Az előadás és a tájkép zanzásított egyvelegét később le lehet tölteni.

A Ricola karaoke kabinok december 9-tól áprilisig közlekednek a svájci síterepen. Csak érvényes síbérlet kell a használatához!
KOMMENTEK
MM | 2023.12.15. 08:52
Hát igen, Svájc az innováció otthona! Az a felvonó még a felújitás után is kb 20 perc alatt jut fel, az kb 4 Last Christmas🤣🤣🤣
magnum56 | 2023.12.15. 14:00
És a csodálatos környezet megnyugtató csendjét a karaoke-sok óbégatása váltja fel. ;)
antfer | 2023.12.15. 15:07
Hú ha! ez is egy hiány potló fejlesztés!!!!
Fejes Péter | 2023.12.15. 16:27
Én életemben nem fogok itt sízni, anyagi okok miatt. Pedig biztos szuper! Azért lottózok , mert a remény halmeg utoljára.
MM | 2023.12.15. 16:58
Remélem el tudok menni a Lauberhorn-ra januárban. Vonattal képtelenség feljutni, én ezzel a felvonoval szoktam felmenni, majd átsielni a verseny helyszinre.

Szerintem jó ötlet ez…a 3. Forralt bor után simán benevezek - már csak a fondue hiányzik a kabinbol, 20 perc pont elég lenne🤣🤣🤣 ezután lesielni már kihivás….
tothlevente | 2023.12.18. 08:49
Mi valahogy nem kaptunk Ricola cukrokat. Nem, mintha hiányzott volna. :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.