Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szabadtéri sípálya épülhet a sivatagban

2008.09.01. Bata Attila

Szabadtéri sípálya épülhet a sivatagban Az utóbbi időben már nem csodálkozunk azon, ha fedett sípályát építenek a sivatagban. Az Arab Emirségekben tovább szövik a hihetetlen álmokat, a legújabb tervek szerint már nemcsak csarnokban lehetne síelni, hanem a szabadban is. Sípályát terveznek a sivatag egyik hegyére.

RAK (Ras al-Khaimah) városa hatalmas beruházásra készül a Hajjar-hegységben. Lakóparkok, autópályák, szállodák, golfpályák, és egyéb presztízsépítkezések mellett egy sípályát is terveznek a hegyen. Egy ausztrál vállalat kapta meg a lehetőséget, hogy megtervezze és létrehozza azt a sípályát, ahol akár 35 fok melegben is lehet majd csúszkálni, mindenki nagy örömére fürdőruhában.

A klímáját tekintve az 1900 méter magas hegység kivételesnek tekinthető az Arab-öbölben. Itt még augusztusban is nulla százalék a levegő páratartalma, és gyakran a légkondicionáló berendezéseket sem kell bekapcsolni.

Az építkezés egyelőre csak a tervezési fázisban tart és hamarosan az engedélyeket kell majd beszerezniük, amely a projekt vezetői szerint sem lesz könnyű, hiszen számos ellenzője van a tervnek a helyiek között is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.