Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák körkép balesetekkel és friss hóval

2009.01.31. Bata Attila

Szlovákiában, a keleti országrészben és a Magas-Tátra környékén valamelyest javultak a hóviszonyok a hétközben lehullott 15-20 centiméter hónak köszönhetően. Pénteken egy eltévedt hódeszkást kerestek a hegyimentők, szombat reggel egy fiatal esett ki az ülőliftből Tátralomnicon.
A hét közepén havazás érte el a keleti országrészt, több helyen komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben. A havazás kiterjedt a Magas-Tátra környékére is, itt kissé felfrissültek a pályák, hiszen hosszú idő után ismét 15-20 cm friss hó érkezett a lejtőkre. A havazásnak a Magas-Tátra lengyel oldalán is örültek, bár a hóviharral érkezett erős szél miatt a liftek nem jártak Zakopánéban.

Jelenleg körülbelül 100 síterep tart nyitva Szlovákiában, továbbra is érdemes a magasabban található síterepeket (Csorba-tó, Lomnici-nyereg, vagy Chopok) választani, ahol körülbelül egy méter vastag hó várja a síelőket. Sajnos a magyar határhoz közeli síterepekre nem érkezett komolyabb utánpótlás, így itt továbbra is 25-30 cm hó található a pályákon.

Tegnap egy 18 éves cseh hódeszkás okozott izgalmakat Kubinska Hola síterepén. Délután négy órakor kért segítséget, miután eltévedt a pályán kívüli síelése alatt. A hegyimentőknek majdnem három óra alatt sikerült őt megtalálniuk az egyik távolabbi völgyben. Kisebb meghűlésen kívül komolyabb sérülést nem szedett össze.

Sokkal rosszabbul járt az a fiatal síelő, aki a tátralomnici síliftből ma reggel esett ki. A hegyimentők elsősegélyben részesítették a helyszínen, de a súlyos sérülései miatt helikopterrel kellett elszállítani a poprádi kórházba.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.