Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: a havazás meghosszabbította a szezont

2017.04.20. Bata Attila

A hétvégén ismét lehet síelni Szlovákiában, köszönhetően az elmúlt napok havazásának. Több síterep is úgy döntött, hogy az eredeti tervekkel ellentétben beindítja a lifteket szombaton és vasárnap. Reméljük, addig az utakon is normalizálódik a helyzet, mert ma a leghavasabb téli napokat idézte.
Chopok, fenn a csúcson
Chopok, fenn a csúcson
Chopok már előre eltervezte, hogy húsvét után leállítja a lifteket és megkezdődik a szokásos karbantartás. Az időjárás és ahogy a síterep fogalmazott, "a síelők igénye" felülírta ezt a tervet, ezért a következő napokban ismét lehet síelni Chopokon. A szóvivő szerint körülbelül 50 cm hó hullott az elmúlt napokban, így holnaptól egészen május 1-ig több beindított lifttel várják még a síelőket.

A lifteket átnézték, és ahol halasztható volt a karbantartás, azokat ismét beindították. Tegnap és ma csak két lift (B3-Biela Púť és B4-Luková) üzemelt. Holnaptól azonban egészen május 1-ig kissé kibővül a kínálat, a hegy mindkét oldala síelhető lesz. Északon az 1a, 1b, 1c, 2, 13, délen pedig a 33a és 34b jelű pályákat nyitják meg. Természetesen az időjárás ebbe beleszólhat, így indulás előtt érdemes tájékozódni a síterep honlapján az aktuális kínálatról.

Chopok, lenn a völgyben
Chopok, lenn a völgyben
A Nyugati-Tátrában található Roháče Spálená síterepe már bezárt, de ma reggelig 30 cm hó hullott, amely a nap folyamán sem akart elállni. A síterep úgy döntött, hogy szombaton és vasárnap 9:00 és 16:00 óra között ismét beindítják a lifteket, köztük a hatszemélyes, fűthető ülésű főliftet is.

Csorba-tónál húsvétkor jelmezes síeléssel búcsúztatták a szezont, a héten pedig megkezdték a liftek karbantartását. Itt a hétvégén (és a következő hétvégén is) beindítják a lifteket. A hétvégi síelés valószínűsíthető, de a síelhető pályákat csak az időjárás függvényében tudják megnyitni.

A Lomnici-nyeregnél nem függesztik fel a liftek karbantartását erre a hétvégére, itt most nem lehet síelni. A tervek szerint április 29-től lehet ismét síelni, és ha az időjárás is engedi, akkor egészen május 9-ig.

Telgárt környékén már két napja ilyen az út ( videó a reklámok után)
Azt feltétlenül említsük meg, hogy ma nagyon nehéz volt közlekedni Szlovákiában a magasabb hegyek környékén. A D1-es autópályán Poprád és Csütörtökhely (Spišský Štvrtok) között 30-40 autó ütközött egymásnak reggel, 24 ember sérült meg. Az autópálya forgalmát lezárták. A Tátra környéki járásokban az útkezelők rendkívüli helyzetet hirdettek.
KOMMENTEK
tothlevente | 2017.04.21. 11:50
Szinte mindenki nyári gumira váltott már. Csak óvatosan, ha menni szeretnétek. Legalább a hólánc legyen veletek.
tuckey | 2017.04.21. 12:00
Na meg az ERŐ!
körmendi | 2017.04.21. 22:01
Az út pénteken csontszáraz volt Chopok Dél Krupovai nagyparkolóáig.
Nyári gumi is tette a dolgát.
Persze a hólánc bennt volt, de ami hó az aszfaltra esett azt lekotorták. ill hamar elolvadt a napsütésben.

Szállástippek
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.