Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: az időjárás miatt lassan indul a síszezon

2019.12.22. Bata Attila

Aki követi a környező országok időjárását, azt nem éri meglepetésként, hogy még nem igazán télies körülmények uralkodnak a síterepeken. Szlovákiában is lassan indul be az idei szezon.
Chopok-Jasna
Chopok-Jasna
Ezen a hétvégén 15 síterep tart nyitva Szlovákiában, amely önmagában nem is lenne olyan rossz szám, de ezeken a síterepeken is csak a pályák egy részét nyitották meg. A következő napokban komoly változás nem várható a kínálatban, inkább karácsony után számíthatunk a helyzet javulására.

Sajnos a helyzet szinte naponta változik. Az eddig nyitvatartó síterepek közül tegnap az időjárás miatt nem nyitott ki Telgárt, Veľká Rača, Jasenská dolina és Donovaly. Ez utóbbi ma ismét kinyit, de továbbra is csak a lankásabb oldal (Zahradiste) szélén lehet síelni kb. 1,2 km hosszban.

Krahule meglepően korán és elég jó körülményekkel indított, azonban az időjárás miatt itt is ideiglenesen bezártak és december 24-re tervezik az újranyitást.

Mától naponta tart nyitva Tále ahol a síterep "bal oldala" használható a hosszú pályával és a hosszú Tátrapoma húzólifttel.

A két ünnep között már kedvezőbbnek látszik az időjárás. Talán ebben bízva és valószínűleg az iskolai szünet tömegét kihasználva újabb síterepek kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepekhez hasonlóan, ezeken a terepeken is csak "csökkentett üzemmódban" fogadják a síelőket, vagyis csak néhány pályát tudnak síelhetővé tenni.

December 25-től kezdi meg a szezont Vrátna, Oravská Lesná, Skicentrum Strachan Ždiar és Plejsy. Mýto a tervek szerint december 28-án nyit ki először.
KOMMENTEK
csemmyboy | 2019.12.23. 19:16
A Bachledka Ski & Sun szintén bezárt tovabbi értesítésig

Szállástippek
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.