Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe: új hatüléses felvonót kap a síterep

2023.10.23. Stánicz Balázs, Wesselényi Andrea

A karintiai és stájer határon fekvő hóbiztos síterep az idén sem akarta újdonság nélkül hagyni az ide látogató vendégeket, egy új Doppelmayr hatüléses létesült az egyik régebbi csákányos helyén.
Hamarosan teljesen kész az új Wildkopfbahn | Fotó: síelők.hu 2023.10.22.
Hamarosan teljesen kész az új Wildkopfbahn | Fotó: síelők.hu 2023.10.22.
Tavaly is építettek Turrachon egy új liftet (ld. Hirschkogel csákányos). A fejlesztések folytatódnak tovább, az idei szezonra egy modern hatüléses építését tervezték és valósították meg a szemben lévő oldalon. Az új lift, melynek neve Wildkopfbahn már látható Turracher Höhe frissített sítérképén.

A Turrachi-tó partján jártunk a napokban, ahol tanúi voltunk, amint október 19-én már tesztüzemben járatták az ülőlift fehér ponyvával letakart székeit. Az október 20-án tomboló vihar és az azt követő 24 órás áramszünet idején állt az építkezés, ami egyébként már utolsó fázisban van. Október 22-én, vasárnap készült képeinken látszik, hogy a földmunkák is az utolsó simításoknál tartanak. A 2023/24-es téli szezon kezdetére fogják átadni a tópart közeléből induló Wildkopfbahnt és a mellette lévő széles kék pályát. A korábbi években a síterep ezen részén található felvonót indították el hagyományosan elsőként, akár már novemberben.
Wildkopfbahn: finisben az építkezés | Fotó: sielok.hu 2023.10.22.
Wildkopfbahn: finisben az építkezés | Fotó: sielok.hu 2023.10.22.
Az új felvonó a korábbi Wildkopf csákányosát váltja, hossza 600 méter. Óránként akár 2600 síelőt is a magasba tud majd szállítani. Ülésfűtést és lehajtható buborékokat is kapott, így havazáskor sem hóemberként kell kiszállnunk a libegőből.

A fenntartható fejlődés jegyében a völgy- és hegyállomás egyaránt napelem borítást kap. A termelt energiát az állomások használhatják.
A völgyállomás látványterve - Fotó: Melzner & Hopfner
A völgyállomás látványterve - Fotó: Melzner & Hopfner
Érdekesség, hogy az 1999-ben épített csákányost a lifttársaság nem adta el, hanem elraktározta. Várhatóan azzal a céllal, hogy a közeljövőben az egy másik – régebbi – húzóliftet váltson a síterepen.
KOMMENTEK
Bogdán László | 2023.10.23. 20:26
Ez egy nagyon jó döntés volt. Főleg akkor volt gond, ha a csúcs oldal a rossz idő miatt nem üzemelt. Nyáron láttam az épitkezést. :) hajrá Turrach !
jóska63 | 2023.10.26. 21:30
Minek?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Turrach Lodges
Luxus kivitelű Chalet-k és apartmanok , saját jakuzzival és szaunával is Turracher Höhén, 300 méterre a sípályától, 700 méterrel a felvonótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.