Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turrach csütörtökön, Planai szombaton nyit

2013.11.13. Bata Attila

Ha csak egy rövid pályával és egy csákányos lifttel, de a stájer-karintiai határon található Turracher Höhe síterepe lesz az idei első nyitva tartó – nem gleccser – osztrák síterep. Ugyanezen a napon kinyit a tiroli Obergurgl/Hochgurgl terepe is.
Fritz Gambs, a síterep vezetője már csúszhat | Kép: Turracher Höhe
Fritz Gambs, a síterep vezetője már csúszhat | Kép: Turracher Höhe
Csütörtökön már lehet síelni Turrach pályáján, szokás szerint először a Wildkopflift húzólift üzemel, majd a hétvégi nagyobb forgalomra tekintettel már a Zirbenwaldbahn ülőliftet is beindítják. Jelenleg 20-35 cm vastag a hó a pályákon.

A hétvégén nemcsak Turrach, hanem más síterepek is kinyitnak. Csütörtökön a tiroli Obergurgl/Hochgurgl is megkezdi a szezont. Kitzbühelben pénteken nyitnak, a Restelkogel oldalában két pálya nyílik meg, ahol most már fél méter vastagon áll a hó.
Hóágyú Planai pályáján (Kép: Baladincz Bendegúz)
Hóágyú Planai pályáján (Kép: Baladincz Bendegúz)
Szombaton pedig a schladmingi Planai felső részén is beindulnak a liftek. A szomszédos Hauser Kaibling és Reiteralm még vár egy hetet, itt csak november 22-én kezdődik a szezon. A jelenlegi tervek szerint pár nappal korábbra, november 20-ra tervezik a nyitást Obertauernben.

Közben a vorarlbergi Silvretta Montafon is bejelentette a nyitást szombatra négy pályával.
Silvretta Montafon, Ausztria, Vorarlberg
Silvretta Montafon, Ausztria, Vorarlberg
KOMMENTEK

Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.