Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új rekord: ennyi síterepen sikerült csúszni 24 óra alatt

2022.03.04. Bata Attila

Újabb világrekord dőlt meg egy olyan kategóriában, amelynek az értelméről szép kis vitákat lehet folytatni. Azonban az biztos, hogy egy ilyen vállalkozást megszervezni sem lehet könnyű, a végrehajtásba pedig nem csúszhat hiba.
Kép: Pure Michigan
Kép: Pure Michigan
Két amerikai középiskolás a fejébe vette, hogy megdönti ezt a furcsa Guinness-rekordot. Először 2019-ben jutott eszükbe, amikor híre ment, hogy a kanadai Terri Moore férjével együtt 17 síterepen síelt 24 óra alatt Japánban. Ezt azóta sem döntötte meg senki.

A Michigan államban élő fiatalok elővették a környék térképét és aprólékosan megtervezték, hogy 0-24 óra között hogyan tudnak a legtöbb síterepen csúszni. A feltételek között az szerepel, hogy egy síterepen legalább egy pályát kell teljes hosszban teljesíteni. Még érdekesebbé tették a kalandot, hogy az egyikük sílécen, a másik snowboarddal teljesítette.
Külön parkolót kaptak a pálya közelében (Kép: Pure Michigan)
Külön parkolót kaptak a pálya közelében (Kép: Pure Michigan)
Azt gondolhatnánk, hogy az egész megtervezése vehette el a fiatalok legtöbb energiáját, de ők inkább azt emelték ki, hogy milyen nehéz volt a Guinness hitelesítésre vonatkozó előírásait teljesíteni. Az egész 24 órás kalandot végig filmezni kellett, és független megfigyelőt kellett találniuk. A független azt jelenti, hogy sem családtag, sem segítő nem jöhetett szóba. Senki a síterepek részéről, vagyis teljesen idegeneket kellett találniuk. Nagy nehezen sikerült néhány minden feltételnek megfelelő megfigyelőt találniuk, akik négyórás váltásban ellenőrizték, hogy minden rendben zajlik.
Ez volt a terv, amit sikerült teljesíteni
Ez volt a terv, amit sikerült teljesíteni
Ehhez képest már tényleg apróság, hogy a síterepekkel is meg kellett állapodniuk, hogy nyitás előtt vagy zárás után is használhassák a pályákat és a lifteket.

Végül 24 óra alatt 23 síterepre jutottak el, így ha valaki kedvet kapna és térképet ragadna, egy olyan régiót válasszon, ahol elég sűrűn építették a síterepeket ahhoz, hogy átlagban óránként egyet ki lehessen pipálni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.