Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdőlt a maratoni futás rekordja síbakancsban

2021.10.19. Bata Attila

Egy újabb érdekes rekord dőlt meg az október elején tartott londoni maratoni futóversenyen. Abszolút minden tisztelet azoknak, akik a maraton távját (42,195 km) bármilyen lábbeliben teljesítik, külön elismerés azoknak, akik ezt síbakancsban teszik meg.
Kép: BrogueRunner Paul Bennett
Kép: BrogueRunner Paul Bennett
Természetesen ez nem egy külön sportág, és nem is fog felkerülni sem a téli, sem a nyári olimpia programjára. Ilyen furcsa teljesítményeket azok szoktak bevállalni, akik fel akarják hívni a figyelmet magukra, és a publicitást kihasználva valamilyen jó cél, pl. jótékonyság érdekében pénzt gyűjtenek.

Így tett Paul Bennett is, aki már többször futott maratont, furábbnál furább jelmezekben vagy cipőkben. A mutatványából befolyt összeget, jelenleg 8200 fontot (kb. 3,5 millió forint) egy rehabilitációs intézet kapja, ahol szolgálat közben megsebesült alkalmazottakat kezelnek.

A futóversenyre összesen 54 rekordkísérletet jelentettek be, amelyből a Guinness 30-at hitelesített, köztük a síbakancsos futást is. Bennett összesen 5 óra 30 perc és 20 másodperc alatt futotta le a távot, amely 7 másodperccel volt jobb a korábbi rekordnál. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.