Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb svájci síterep kezdte meg a téli szezont

2022.10.07. Bata Attila

Ezen a hétvégén két gleccser fogad ismét síelőket az Alpokban, amely azt jelenti, hogy biztatósan indul a szezon. Sokan attól tartottak, hogy a pusztító nyári kánikula után nehezen indul be a síélet a gleccsereken, de az átlagosnál jóval csapadékosabb szeptember és október eleje mindent visszaállított a régi kerékvágásba.
Pénteki webkamera: pazar körülmények az első napon
Pénteki webkamera: pazar körülmények az első napon
Kitzsteinhorn (Kaprun) is a hétvégén nyitott. Szólni kell Tignes-ről (Franciaország) is. Itt is lehet már síelni, de még csak a versenyzők számára. Mostanáig szintén csak versenyzőket fogadott a svájci Saas-Fee gleccsere, amely közleményében kiemeli, hogy az Alpok egyetlen síterepeként a nyáron folyamatosan nyitva tartott a versenyzők számára.

Svájcban szeptember 20-án nyitott Zermatt, és péntek óta már Saas-Fee is üzemel. Utóbbi helyen az első napon 20 kilométernyi pályát nyitottak meg és négy húzóliftet indítottak el.

A svájci síterepek nagy része tavaly rekordszezont zárt, köztük Saas-Fee is. A síterep vezetője szerint a külföldiek kihasználták, hogy a svájci síterepek nem vezettek be szigorú járványügyi intézkedéseket. Saas-Fee először könyvelhetett el 30 millió frank feletti bevételt (30,58 millió), amely után a nyereségük megduplázódott, 7,1 milliós (kb. 3,1 milliárd forintos) profittal.

A síterep idén is komoly befektetésekkel tervez. Összesen 9,4 millió frankot (kb. 4,1 milliárd forint) költenek fejlesztésekre, ezen belül 6 milliót felvonókra.

Október általában a magasan fekvő svájci síterepek nyitásának hónapja. A tervek szerint a hónap végéig további 4-5 svájci síterep nyithat meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.