Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már készülnek a hóágyúzásra Észak-Amerikában

2010.09.20. Bata Attila

Itt van az ősz, itt van újra, és megint megkezdődik az ádáz verseny Észak-Amerikában, hogy melyik síterep nyithat ki először a szezonban. Loveland síterepe már hetek óta visszaszámolt a weboldalán, és magyar idő szerint hétfő éjfélkor megkezdődött volna a hóágyúzás, de az időjárás közbeszólt.
Tesztelik a hóágyúkat a kaliforniai Snow Valley-ben
Általában a háromezer méter felett található síterepek, Arapahoe Basin vagy Loveland privilégiuma a korai nyitás, és az ezzel járó elsőként üzemelő amerikai síterep hírneve. Tavaly szeptember 21-én indultak a hóágyúk, amely után október 7-én lehetett először síelni Loveland terepén. Akkor ez szokatlanul korai nyitást jelentett, negyven év alatt a legkorábbit. Szóval, nagyon kevés esély van arra, hogy a tavalyi korai időpontot az idén is meg lehet ismételni, de ehhez még lesz egy pár szava az időjárásnak is.

Hóágyúzás már félig-meddig elkezdődött Észak-Amerikában szeptember elején. A kaliforniai Snow Valley síterepe úgymond tesztelte a hóágyúkat. Hírverésnek jó volt, körülbelül annyi havat gyártottak, hogy a helyettes marketing vezető csúszhatott néhány métert. de a hír így is bejárta a világot.

Jelenleg mintha még nyár lenne a hegyekben is. A várt nulla fok körüli hőmérséklet helyett még 20 fok feletti időjárásban pihennek a még augusztus végén kihelyezett hóágyúk. Így Loveland síterepe kénytelen volt elhalasztani a hógyártást, aggodalomra azonban nincs ok, még csak szeptember van ..

Mivel az Oregon állambeli Timberline síterepe karbantartás miatt zárva van, jelen pillanatban nincs üzemelő síterep Észak-Amerikában. Szeptember vége és október a szezonkezdetekről szól majd, amely elsősorban a kisebb síterepek kedvenc vetélkedése, a nagyobbak ritkán szólnak bele. A legnagyobb észak-amerikai síterep Whistler például csak november közepén szokott kinyitni. A korai izgalom egyik legfontosabb része, hogy jól fogyjanak a szezonbérletek.

Ne felejtsük el, hogy az idén La Nina szezon lesz, várhatóan nagyszerű hóviszonyokkal, ahogy az egyik kaliforniai meteorológus megfogalmazta, az idén érdemes lesz szezonbérletet venni!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.