Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val Senales (Schnalstal): mától síelhető a gleccser

2017.09.15. Bata Attila

Újabb olasz gleccserpályán lehet mától síelni. A dél-tiroli Val Senales (német nevén Schnalstal) pénteken megkezdi az idei szezonját. A tavalyról eltárolt hónak és az utóbbi napok havazásának köszönhetően kiváló minőségű pályák fogadják a síelőket, főleg a versenyzőket.
Csütörtöki webkamerakép a pályáról
Csütörtöki webkamerakép a pályáról
Val Senales nagyon sokáig az egész évben nyitva tartó síterepek közé tartozott. Csak az utóbbi években kényszerültek arra, hogy nyárra lezárják a gleccsert. Kora ősszel a különböző nemzetek versenyzői lepik el a gleccser lejtőit és gyakorolnak itt, amíg az alacsonyabb síterepeken hiánycikk a hó.

Mától a Grawand-gleccser három pályája várja az alpesi síelőket, és kialakítottak egy sífutópályát az északi síelőknek Az előzetes foglalások alapján a hazaiakon kívül osztrák és norvég válogatottak is érkeznek.

A síterep már augusztusban bejelentette a mostani nyitást. Igazából nem kellett sokat aggódniuk, hiszen rengeteg havat tároltak el az előző szezonról, amelyet most kibontottak és szétterítettek a pályákon. Ehhez jön még az előző napok téli időjárása, amely további 30 centiméter friss havat hozott a pályákra.

Kép: Schnalstaler Gletscherbahnen - Funivie Ghiacciai Val Senales
Kép: Schnalstaler Gletscherbahnen - Funivie Ghiacciai Val Senales
Érdekesség, hogy a héten tartották meg a juhok hagyományos hazaterelését. A tél közeledtével a juhokat lehajtják a magashegyi legelőkről a falvakba. A közel 600 éves hagyomány már egyre nagyobb turistalátványossággá nőtte ki magát az elmúlt években. A lifttársaság liftjeivel lehetett feljutni juhnézőbe. Ahogy a képen is látható, a kb. 1400 juhot már hóban kellett hazahajtani. A rossz idő miatt az idén kevesebb turista érdeklődött az esemény után.

Búcsúzóul még egy hír a síterepről, amelyre a szezon előtt még visszatérünk. A síterep alsó részén már javában építik az új, tízszemélyes kabinos liftet...
KOMMENTEK

Szállástipp
AKCIÓ
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.