Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val Thorens: átadták a drótkötélpályát 3000 méteren

2014.02.21. Bata Attila

Hétfőtől újabb lehetőséggel bővült a nagyszerű francia síterep választéka. Átadták a régóta ígért drótkötélpályát, amelynél magasabban még nem épült ilyen pálya az Alpokban. Akár 105 km/órás sebességgel lehet átcsúszni a levegőben a két háromezres csúcs között.
Már a szezon elején megígérték, de végül is csak hétfőn adták át a drótkötélpályát. Mondhatjuk, hogy még így sem rossz az időzítés, hiszen Franciaországban beköszöntött az iskolaszünet, így a szokásosnál is nagyobb a forgalom a síterepen. Hasonló drótkötélfajtákról már mi is írtuk, az osztrákok zipline-nak, vagy flying fox-nak nevezik, de a franciák maradnak a tyrolienne elnevezésnél.

Kép: Val Thorens
Kép: Val Thorens
Val Thorens az Alpok legmagasabb üdülőfaluja, 2300 méteren található és hét lift visz fel legalább 3000 méteres magasságba. A drótkötelet két lift felső állomása között húzták ki. A 3230 méter magasan található Bouchet lift (ez a Három-Völgy legmagasabb liftállomása) és a 3000 méter magasan épült funitel hegyállomásai között épült meg az új látványosság.

A drótkötél a két hegy között 1300 méter hosszú, bátorságtól függően 60-105 km/órás sebességgel lehet átjutni a másik oldalra, akár 1:45 perc alatt. Az élmény minden bizonnyal frenetikus lehet, ehhez kapcsolódik a jegy ára is, amely 50 euró (kb. 15 500 Ft). A jegyet az indulási oldalon lehet megvenni.

A drótkötelet már nyolcéves kortól lehet használni. A tervek szerint, ha az időjárás is engedi, akkor a pálya minden nap üzemel a szezon végéig, vagyis május 11-ig.

KOMMENTEK
MakrayAdam | 2014.03.30. 22:57
Szerdán ki is próbáljuk Csongival!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.