Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: a síszezon első napja Franciaországban

2023.11.19. Bata Attila

Franciaországban tegnap két jól ismert síterep, Val Thorens és Tignes kezdte meg az idei szezont. Mindkét helyen a vártnál kedvezőbb hóviszonyok miatt sikerült egy héttel előbbre hozni a nyitást. Két videó az első napról.
Tignes. Kép: Le DL/Tom Pham Van Suu
Tignes. Kép: Le DL/Tom Pham Van Suu
Az időjárás nem fogadta kegyeibe az idei francia síszezon első napját. Gyakran rossz látási viszonyok mellett kellett síelni, és néhány üzemelésre tervezett ülőliftet is le kellett állítani az erős szél miatt. Azonban a síelők nagy részét ezek a körülmények sem zavarták igazán. Lényeg, hogy ismét lehetett síelni!

A lenti videóban Val Thorens látható, amely 8 sílifttel és 18 pályával indította az „előnyitást”. Az igazi nyitást egy héttel későbbre tervezik. A videóban látható hölgy is akkor nyitja ki először szálláshelyét, most a teraszán gyorsan összedobot egy „kajálós-vendéglős részt”. Elmondása szerint százával érkeznek a foglalások. A síterep képviselője azt emelte ki, hogy a korai nyitással mindenki láthatja, hogy bőven van hó. A völgyben kb. 30 cm, a hegyekben pedig egy méternél is több. Legegyszerűbben így jut el az információ a francia síelőkhöz.
Val Thorens
Ahogy a fenti képen is látható Tignes síterepén már sokan várták a reggeli nyitást. Itt az erős szél miatt lezárt felvonók kissé megnehezítették a folyamatos pörgést, de a szezon első síelésének megtette. Videó az első napról.
Tignes
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.