Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Zakopane - Kasprowy
Lengyelország legmagasabb síterepe Zakopane felett
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Korhelyleves - Kapustnica

2010.07.01.
Korhelyleves - Kapustnica A szlovák korhelyleves, más néven káposztaleves klasszikus újévi étel, mely a másnapos gyomornak szolgál gyógyírként. A szlovák síterepek éttermeiben szinte mindig megtaláljuk az étlapon. Tápláló, ízletes leves, sokak kedvence.
A korhelyleves jellegzetes szilveszteri étel. Számos változata létezik: valaki szárított vargányával, más csalamádéból készíti húsgombóccal, de az alaprecept savanyú káposztából készül.

Hozzávalók:
  • 35 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika
  • szemesbors
  • babérlevél
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kisütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Vegyük le tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát, 1 merőkanál vizet és a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük 1 liter vízzel. Hozzá adjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsot és a sót, és lefedve felforraljuk kb. 20 percig. A főzés félénél együk a levesbe a felkarikázott kolbászt. Készítsünk tejfölös habarást és sűrítsük be vele a levest. Tálaláskor tegyünk rá egy kanál tejfölt.

Hasznos tippek, változatok:
  • Ha a káposzta szálai hosszúak aprítsuk fel, mert kanállal nehéz lesz kiszedni.
  • Ha nem elég savanyú a leves tegyünk bele egy kis ecetet.
  • Egy pici cukrot is adhatunk hozzá ízfokozónak.
  • Egy másik változatnál tesznek bele gombát is.
  • Aki szereti, meghintheti kaporral a tetejét.
2010.12.31. 09:25:26 agica18
Macskajaj-ra kiváló , ma megfőzöm!!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 173 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...