Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sícipő, ami többé nem töri a lábad - a STORE13-ban

2017.01.25. Tarnai Balázs

A Store13 egyike azoknak a boltoknak, ahol lehetőség nyílik az amúgy is kényelmes Atomic és Salomon sícipők megvásárlása mellett arra is, hogy percek alatt teljesen egyénre alakítsuk a sícipő belső és külső héját és külön saját, egyéni talpbetétet is tudunk a cipőnkbe formáztatni.
Alapból egy sícipőnek több igénynek is meg kell felelnie kényelem szempontjából, és a jobb márkák, mint például az Atomic, vagy a Salomon már rendre teljesítik is ezeket az elvárásokat.

Egy sícipőnek illeszkednie kell a lábra, de nem szabad elszorítania a vérkeringést. Kényelemért pedig egy komolyabb, magasabb flex indexű cipőről sem kell lemondanunk. A Salomon piacvezető és méltán közkedvelt X Pro szériája, mely nagyon jól eltalált geometriájával teljesen különböző lábformájú embereknek is kényelmes, vagy az Atomic Hawx cipők - melyek egy külön családot jelentenek mára - komoly brandnek számítanak márkán belül is. Ennek egyik fő oka és alapja az egyre inkább személyre szabható, és egyre egyedibb bakancsok.

Van már lehetőségünk arra, hogy még kényelmesebbé varázsoljuk sícipőnket egy speciális sícipő formáló gép segítségével. Ennek köszönhetően megszabadulhatunk a kellemetlen lábfej, boka, sípcsont fájdalmaktól egy nagy csúszás után. Aki már síelt az tudja, hogy milyen kényelmetlen tud lenni egy nem megfelelően kiválasztott, esetleg megvásárolt sícipő.

Hogyan is kell elképzelni egy ilyen lábra formázási folyamatot?

Miután egy pontos lábméréssel, és a sítudásnak megfelelően kiválasztottuk szakember segítségével a helyes méretű, szélességű és flex indexű, keménységű sícipőt, a külső héjat belehelyezzük ebbe a speciális formázó gépbe. A 117 fokra előmelegített sütőben, 5 perc alatt egy speciális műanyag adaléknak, a Memolinknek köszönhetően a külső héj megváltozik. Ennek az anyagnak a hatására a műanyag egyszerre válik rugalmassá és formálhatóvá. Ezután a külső héjat kivesszük a sütőből és a bélést beletesszük a már felmelegített külső héjba, majd megkérjük a vásárlót, hogy lépjen bele a felmelegített sícipőbe. Becsatoljuk a cipőt a leglazábbra, a vevő pedig enyhe térdhajlítással benne áll a cipőben 2 percig. Ezután jön a hűtés fázisa, mely alatt egy speciális hűtő zselével 5 percig hűtjük a cipőt, majd megkapjuk a tökéletesen egyénre szabott sícipőt!

A belső bélésben található Memory Fittel lesz teljes az alkalmazkodás. A Memory Fittel a sícipő mindhárom eleme - a héj, a szár és a bélés - idomul a lábhoz és megjegyzi a teljes lábformát. 6 mm-ig tágulhat a lábfej szélességében és 10 mm-ig a bokánál. Ezek a lépések mindkét márkánál megtalálhatóak, a sütési időben van minimális eltérés, a különböző anyaghasználatból adódóan. Az eredmény pedig egy folyamatos és teljes anatómiai illeszkedés.

Ezt egészíti ki a Sidas talpbetét. Ez egy olyan különleges sport betét, mely a megszokott, vékony talpbetét helyét váltja fel. Ezáltal sok egyéni problémát meg lehet oldani, az állandó belső boka fájdalomtól, a széles elterpeszkedő lábfejtől, egészen a nap végén jelentkező, kellemetlen és szúró talpfájdalomig. A megfelelő alátámasztással segíti a szokatlan talp és bokát tartó izmoknak megterhelő igénybevételt leküzdeni. A helyes bokatartást adó betét pedig kíméli a térd- és csípő ízületeket is. Mindezek tehát javíthatóak a Sidas talpbetéttel, mely ugyancsak lábra formálható, egy vákuumos talpbetét készítő géppel.

Összességében elmondható, hogy a kényelmetlen és fájdalmas sícipőknek befellegzett. A Store13 felkészült csapata pedig szeretettel vár téged is, hogy segítsen megtalálni a Neked megfelelő sícipőt és a hozzá tartozó talpbetétet!

Gyere el üzletünkbe a Karolina útra, ahol széles kínálatból tudsz választani, és ahol mindenféle kiegészítőt is megtalálsz a kesztyűktől a szemüvegekig!

Bővebb információ: Store13
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 17/b, térkép itt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.