Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salomon versenyzők, sztárok

2004. február Kapecska László

Laure Pequegnot
A 28 éves francia 2000 óta versenyez Salomon színekben. Korábban menedzsment ismereteket tanult. Specialitása a szlalom, ebben a számban az elmúlt két évben három világkupa versenyen ért el első helyet. Salt Lake Cityben ezüst érmet szerzett.

Renate Götschl
Szintén 1975-ben született és 2000 óta "salomonos" Renate Götschl. Az osztrák hölgy Schladmingban tanul vállalkozási ismereteket. Mivel lesiklásban, óriásban és szuper G-ben egyaránt sikeresen szerepel, jó eredményekkel büszkélkedhet összetettben is. 2002-ben a világkupa sorozat bajnoka összetettben, 1997-ben és 2000-ben pedig lesiklásban. Ugyanebben az évben a világkupa eredmények végelszámolásában is az élre került. 1997-ben összetettben, 1999-ben lesiklásban világbajnok. Olimpikonként Naganóban debütál a szuper-óriásműlesiklás nyolcadik helyével, Salt Lake Cityben összetettben második.


Anja Paerson
A svéd lány még csak tavasszal lesz 23 éves, műlesiklásban és óriásműlesiklásban azonban máris több alkalommal akasztottak a nyakába csillogó érmet. Az államvizsga előtt álló síző az idei szezonban is jeleskedik, tavaly Mariborban nyerte meg a nők szlalom futamát, 2001-ben pedig a világkupa sorozatban óriás-műlesiklásban a második helyet vívta ki magának. St. Antonban világbajnok szlalomban. Olimpikonként is sikeres, ezt bizonyítja a Salt Lake Cityből hazavitt ezüst és bronz érem.

Sylviane Berthod
1977-ben a svájci Sionban látta meg a napvilágot Sylviane Berthod, aki miután megtanulta, hogyan kell mozgássérülteket ápolni, egy segélyszervezetnél vállalt munkát. A 2001/2002-es szezonban St. Moritzban, élete első világkupa szlalomversenyén rögtön elsőként érkezett célba. Úgy látszik, a svájci síző egyelőre csak hazája határain belül képes a győzelemre. 1996-ban szintén az alpesi országban, Schwyzben rendezett világkupa futamon került a mezőny élére, a két győzelmet leszámítva három vk második és egy harmadik helyezést mutathat fel. Olimpián és a vb-n egyaránt a hetedik pozíció az, amely eddig a legjobb eredménylistáján.

Janica Kostelic
Janica Kostelic 1982-ben született Zágrábban és 1998 óta síel Salomon színekben. A Csőrike becenévre hallgató Janica "mindenevő" a versenyszámok tekintetében. 1999 óta tucatnyi első helyet szerzett világkupákon szlalomban és két alkalommal összetettben is. 2001-ben összesítettben is a legjobbnak bizonyult. A 2002-es téli olimpián három arany és egy ezüst éremmel tette emlékezetessé szereplését.


Ivica Kostelic
Ivo - ahogyan barátai hívják - három évvel idősebb húgánál. A diplomás horvát síző szintén minden alpesi számban otthon érzi magát, 1998 óta már Salomon felszerelésben is. Az elmúlt szezonban a világkupa sorozat legjobbja lett, olimpián - szintén 2002-ben - a kilencedikként ért célba óriásműlesiklásban.


Frédéric Covili
A francia Frédéric Covili novemberben ünnepelte 28-dik születésnapját. A 2000 nyara óta Salomon színekben induló síző legerősebb versenyszáma az óriásműlesiklás. 2002-ben ebben a számban került a mezőny élére a világkupán. Egy évvel korábban, a st. antoni vb-n bronzérmet szerzett, a téli olimpián a 15-dik lett.

Fritz Strobl
Fritz Strobl - becenevén "A Macska" - idén lesz 32 éves, így már az idősebbek közé tartozik. 1997-ben szerezte első világkupa versenygyőzelmét, a Salomon illetékesei egy évvel később figyeltek fel rá. Az eredeti szakmáját tekintve rendőr Strobl lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban a legjobb, e két számban négy harmadik és egy második összesített vk helyezést mondhat magáénak. A lesiklásban olimpiai aranyérmes osztrák versenyző - e lista egyetlen házas tagjaként - két fiú édesapja.

Mario Matt
A fiatal, hamarosan 25 éves osztrák üzleti ismereteket tanult. Kedvence a műlesiklás, jelentősebb eredményeit is ebben a számban jegyzik. Még ifiként szerzett világbajnoki ezüstöt 1998-ban szlalomban és összetettben, majd 2001-ben felnőttként aranyat szlalomban és ezüstöt összetettben. 2000-ben az Európa Kupa győztese műlesiklásban.

Fredrik Nyberg
A csapat másik svéd tagja már-már veteránkorú, 35 éves. 1996 óta versenyez Salomon lécekkel és kötésekkel. Diplomás, de menyasszonya tucatnyi világkupa dobogós helyezésére és négy olimpiai szereplésére is büszke lehet. Albertville, Lillehammer és Nagano után Salt Lake Cityben is indult. Legjobb eredménye a hetedik hely, amelyet lesiklásban ért el.



KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.