Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboardiskola - Alapgyakorlatok kezdőknek

2006.10.13.

Hasznos tanácsok azoknak, akik hamarosan el szeretnének kezdeni snowboardozni. Amennyiben oktató nélkül szeretnénk nekivágni ennek a sportnak, mindenképpen olvassuk át a tanácsokat, annak érdekében, hogy gyorsabban tudjuk tudásunkat fejleszteni.
  • Csatoljuk be magunkat a kötésbe! Alapállás a deszkán: a súlypont a két kötés között legyen, minél mélyebben, a kezedet emeld fel, tartsd szét és előre, így segítheted egyensúlyi helyzetedet.

  • Egyik lábunkra terheljünk, a másikat feszítsük felfelé. Végezzük ezt a gyakorlatot felváltva mindkét lábunkra, az egyensúlyt megtartva!

  • Guggoljunk le és érintsük meg a havat, figyelve arra, hogy ne derékból hajlítással, hanem térdrogyasztással végezzük a gyakorlatot. Célja, hogy a súlypontemelést és -süllyesztést megérezzük.

  • Dőljünk előre térdelőállásba (térdvédő!), majd álljunk fel és üljünk le, álljunk fel, és így tovább...

  • Alapgyakorlat: ülésből fordítsuk át a lapot úgy, hogy egyik végét a földön hagyjuk, a másikat körülötte átforgatjuk, így hasonfekvésbe érkezünk. Próbáljuk ugyanezt visszafelé térdelésből ülésbe. Így fogsz tudni irányt váltani, amíg nem tudod a fordulót.

  • Próbáljunk helyzetünkön ugrálva változtatni (egyesúlyérzék-fejlesztő gyakorlat).

  • Alapgyakorlat: billegtessük a snowboardot, állítsuk élére, lábujjhegyre, majd sarokra, próbáljuk egy-két másodpercig megtartani!

  • Lendítve, mintha kaszálnánk, fordítsuk a lapot a csípőnkkel. Ez a későbbiekben a fordulónkat fogja segíteni.

  • Csatoljuk ki a hátsó lábunkat és próbáljunk lépegetni, csúszni a havon. A felvonóhoz sorban állva hasznos tudás.
Tapasztalni fogjuk, hogy a gyakorlatok közben gyakran elveszítjük egyensúlyunkat és elesünk. Itt gyakorolhatjuk, megérezhetjük azt, amire esés közben is lehetőleg figyeljünk. Kezünkkel tompítsuk az esést (csuklóvédő), inkább lefelé rogyással és ne csapódással, eldőlve essünk. Lehetőleg inkább előre, mint hátra essünk, mert a hátraesésnél könnyen megrándulhat a nyakunk, és beüthetjük a fejünket (bukósisak). Az első napon nem javasolt a húzós felvonó használata, inkább gyalogoljunk felfelé, nagyon jó kezdeti tréning.
KOMMENTEK
cannibale | 2010.12.17. 17:27
Perfect!
A pár mp-es videókat hiányolom nagyon.
Nikki1156 | 2012.03.03. 20:08
Néhány snowboardos kezdő, haladó oktató videó magyar nyelvű magyarázattal jó lenne. + olyan is, amelyben trükköket lehet tanulni

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.