Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tanulj meg snowboardozni az interneten!

2013.12.01. 2023.02.23. Fekete Ági | frissítve: 2023.02.23.

Minden fejben dől el. A zongoristák zongora nélkül is tudnak gyakorolni és mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy sokszor és intenzíven ismételt mozdulat végigkíséri a napunkat, olyannyira, hogy elalvás közben is folytatjuk, fejben.
Forrás: abc-of-snowboarding.com
Forrás: abc-of-snowboarding.com
Ez történik akkor, ha egy feladat folyamatos ismétlésével jól megdolgoztatjuk a procedurális memóriánkat, a jelenséget egyébként tetrisz szindrómának is nevezik.

Minél kifinomultabb az alany mozgáskultúrája és térlátása, annál nagyobb valószínűséggel tudja a valóságban is teljesíteni a fejben begyakorolt mozdulatokat. Persze ahhoz, hogy IRL (a valós életben) is sikerüljenek a mozdulatok, még egy balett táncosból lett kaszkadőrnek sem elég csak gondolatban gyakorolni: az izmoknak meg kell tanulniuk végrehajtani a feladatsort, amit a központi idegrendszerünk adott. Sokat segít azonban a tanulási folyamatban, ha fejben tökéletesre csiszoljuk a mutatványt.

Megpróbáltuk kiválogatni az interneteken található rengeteg szemétből a kezdők számára hasznos tartalmakat.

A kezdetek

Az első versenyző egy olyan oldal, ahol egyszerű, könnyen érthető, lényegre fókuszáló animációkon keresztül ismerkedhetünk meg az alapokkal, egészen a deszka hurcolásától és felcsatolástól a boardozásig.

Snowboardozás írásban

Ez a masszívan szöveges oldal a megfelelő öltözettel kezdi az okítást és részletesen elmagyarázza, hogy vágjunk neki. Az oldal alján egy elég rossz videó is van, szerintem nyugodtan szkippeljétek.

Fordulás szép lassított felvételekkel

A legnehezebb rész a tanulásban a fordulás. De ha ez megvan, akkor már elég jó vagy ahhoz, hogy élvezd is azt, amit csinálsz. A videóban csomó lassított felvételen mutatják be a fordulás technikáját. Az angol instrukciók leglényege: a fordulás elkezdéséhez helyezd az elülső, azaz a völgy felé eső lábadra a testsúlyodat. Egy elegáns, elülső lábas bokahajlítással rakhatod át a deszkát a másik élre. És ezt ismételjük életünk végéig.

A legnehezebb rész még egyszer, magyarul

A Sí TV snowboard oktató videosorozata az 5. részben jutott el odáig, ahol kezdeni kellett volna az egészet, nyugodtan kezdjétek ti is az utolsó résszel. A Blikk néma munkatársairól ne vegyetek példát, ahogyan a rézsútsiklást se vigyétek túlzásba. Próbáld ki, hogy milyen első és hátsó élen csúszni, aztán már szaladhatsz is neki a félkanyaroknak. Jómagam két szezont lőttem el levelezéssel, jobb lett volna, ha ezt a közlekedési formát meg sem tanulom. Nyilván lehet ezzel is vitatkozni.

Ezzel a felhozatal végére értünk, megspórolhatjátok magatoknak a guglizást, mert tele van az internet rosszabbnál rosszabb videókkal. Ezt például kizárólag a Snow Wolf Productions szenzációs intrójáért érdemes lekattintani:
Frissítés 2023
Ez pedig végre egy magyar nyelvű videó, ajánljuk minden kezdő boardosnak:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.