Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboardozás kezdőknek, nyáron. Mivan?

2013.08.14. 2017.06.12. Fekete Ági | frissítve: 2017.06.12.

Ha eddig azt gondoltad, hogy a nyári kánikulában lógathatod a lábad és esélyed sincs közelebb kerülni a snowboardozáshoz, akkor most kiábrándítunk. Összegyűjtöttünk pár tippet ahhoz, hogy mit kezdjen magával egy hegyre vágyódó kezdő sznóbis a melegben.
Munkatársunk wakeboardozik Kecskeméten
Munkatársunk wakeboardozik Kecskeméten

Irány a víz!

A wakeboard és a snowboard közeli rokonok, így a wake-ezés elsajátításával egy lépéssel közelebb kerülhetsz a havon csúszáshoz, ráadásul a melegben még vízbe esni is jó. A legtöbb pályán délelőttönként tanulóidő van, ilyenkor alacsonyabb sebesség mellett könnyen megtanulhatsz felállni és irányítani. Profi hosszútávúszónak sem kell lenned, mivel a mentőmellény használata kötelező, ráadásul ha a pálya túlsó végén perecelsz, kihoznak motorcsónakkal. Egyetlen dologra viszont mindig figyelj oda: ha elestél, menekülj a kötél alól! A kecskeméti Ride Cable pályán rendszeres táborok várják a kezdőket és délelőttönként gyök kettővel megy a pálya. A szegedi Sun City-ben hétköznap délelőttönként tanulhatsz. Mindenhol biztosítanak felszerelést is, így nem kell csilliárdokat beleölnöd egy még ismeretlen sportba.
Vízisí és wakeboard pálya - Vonyarcvashegy
Vízisí és wakeboard pálya - Vonyarcvashegy

A víziszony sem lehet kifogás

Nyáron minden jól jön, ami board. A gördeszka és a longboard is kiválóan felkészítenek a havas csúszásokra: fejlesztik az egyensúlyérzékedet, hasonló elven működik az irányítás, és a sebességet is fokozatosan szokhatod meg. Ha netán úgy éreznéd, hogy ebből már kinőttél, akkor olvass tovább vagy gyakorolj Pomázon. Persze bármelyik alvóváros csendes utcája megteszi, a térd- és könyökvédőről viszont ne feledkezz meg!

Villamos, metró, troli. Viccelsz?

A legkevésbé sem. Állj a menetiránnyal szemben, és ne kapaszkodj! Az első komolyabb fékezésnél önkéntelenül előre teszed az egyik lábad, hogy visszanyerd az egyensúlyodat. Jól jegyezd meg, hogy melyikkel léptél ki, mert ez határozza meg, hogy melyik lábad lesz elöl a deszkán. Ha a jobb lábad mentette meg az előtted életéért rettegő nénit, akkor goofy vagy, ha a bal, akkor regular. A kötésedet is ennek megfelelően kell majd beállítani. A továbbiakban nincs más teendőd, mint felvenni a pozíciót enyhén rogyasztott térdekkel és állva maradni. Sok sikert!

Ha már a lábaknál tartunk

Mire elkezdődik a szezon, nagy szükséged lesz teherbíró combokra és helyes testtartásra. Megéri időben rágyúrni, hogy ne a hegyen készülj ki. Fontos, hogy a csípődet megfelelő szögben tartsd – ez nemcsak a pályán, de a hétköznapokban is megmenthet a derékfájdalmaktól. A legjobb tartásjavító a tánc a balett. Ha túl macsó vagy a balettórákhoz, válaszd a sziklaugrást! Már 3-4 méter magasról is hamar meg fogod tanulni, hogy ha nem tartod magad nyílegyenesen, akkor összecsuk a víz. Észre fogod venni.

Tanulj meg esni!

Ha snowboardozásra adod a fejed, egy dologban biztos lehetsz. El fogsz esni. Sokszor. Rengeteg múlik azon, hogy hogyan teszed, mert esni is lehet jól. Ha nincs kaszkadőrismerősöd, aki beavathatna a titokba, akkor csekkolj be a strandon egy trambulinra és ess! Csak lazán, mivel a megfeszített izmok mindig sérülékenyebbek.
 Trambulin a pécsi Mecsextrém Parkban
Trambulin a pécsi Mecsextrém Parkban

Ha még mindig van időd és jó sok dollárod

Irány egy hófödte hegycsúcs! A gleccsereken nyáron is van hó, Ausztráliában eukaliptusz fák árnyékában csúszhatsz, Új-Zéland, Argentína, Chile és Oregon állam hegyei pedig évszázadok óta arra várnak, hogy lecsússz rajtuk. A gleccser-megoldással óvatosan bánj, mivel ebben a magasságban már nincsenek beülős felvonók, a csáklyás liftek pedig a kezdő hódeszkások ősellenségei.
Snowboardozás Új-Zélandon | Fotó: snow.co.nz
Snowboardozás Új-Zélandon | Fotó: snow.co.nz
Neked is vannak nyári tippjeid? Írd a kommentbe!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.