Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Túrázás Éve Svájcban: a 32 legjobb túraútvonal

2010.03.31. sielok.hu

A Túrázás Éve Svájcban: a 32 legjobb túraútvonal Csodás élmények és aktív pihenés érintetlen természeti környezetben mottóval várja Svájc az üdülővendégeket a "Túrázás évében". A Svájc Turizmus és partnerei ezt szem előtt tartva választották ki az alpesi ország 12 legvonzóbb túraajánlatát.
Svájc természeti csodáit – kezdve a látványos hegycsúcsokkal, a Svájci Nemzeti Park lenyűgöző környezetén vagy a tavakban gazdag Jura-hegység szépségein át egészen a tessini gesztenyeerdőkig – egy világszerte egyedülálló túrahálózat köti össze.

A választást megkönnyítendő, a 60 000 kilométernyi egységesen jelzett túraútvonalból a Svájc Turizmus a partnerei – a SchweizMobil és a Svájci Túraútvonalak Társasága, valamint a Svájci Postaautó, a Svájci Alpesi Klub (SAC), a Svájci Állami Vasutak (SBB) és Svájci Felvonók Szövetsége – segítségével kiválasztotta az alpesi ország 12 legnagyszerűbb túraútvonalát. A "12 legvonzóbb túraajánlat" további 20 izgalmas útvonallal egészül ki, amelyek mindegyike csodálatos kilátásokkal és egyedülálló természeti élményekkel csábít önfeledt kikapcsolódásra. A programok között található többek között kirándulás az UNESCO-világörökség részeként nyilvántartott Genfi-tó környéki Lavaux kultúrvidéken, a svájci Jura-hegységben, a Doubs folyó egykori medrének vidékein, az Aletsch panoráma-útvonalon – gyönyörű kilátással az Aletsch-gleccserre (szintén UNESCO-világörökség) – Wallisban, a híres Eiger északi falának mentén a Jungfrau régióban, a Rütliből induló Svájc túraútvonalon, a Tessinben található Verzascatal érintetlen természeti környezetén át, valamint a Nemzeti Park túraösvényen a Svájci Nemzeti Parkban, Graubündenben. A Svájc Turizmus a 32 túraajánlatot összefoglalva egy pontos útvonal-ismertetőt jelentet meg, részletes térképanyaggal, magassági adatokkal és az útvonalak mentén található kulináris tippekkel együtt. Mindez megtalálható az interneten a www.MySwitzerland.com/wandern oldalon, nagyítható térképekkel és a Google Earth-höz kapcsolódó közvetlen linkekkel együtt. Ezenkívül a gyűjtemény 250 további útvonaljavaslatot is tartalmaz. 2010. április végétől pedig egy ingyenesen letölthető iPhone-alkalmazás is elérhető mind a 32 útvonalhoz, tartalmazva az azokhoz kapcsolódó információkat, térképeket, magassági adatokat, szálláslehetőségeket a www.MySwitzerland.com/mobile oldalon keresztül. A Svájc Turizmus túraútvonal gyűjteménye 2010 májusában jelenik meg. A 32 kiválasztott túrázást tartalmazó kiadvány könnyen használható túrakalauz formájában lát napvilágot. A MySwitzerland.com/events című oldalon további, a túrázáshoz kapcsolódó rendezvények találhatóak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.