Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Nando kiemelt beszámolói
Nando
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
Franciaország
3 völgy
2014.01.26.
Sziasztok!

Most értünk vissza erről a helyről.
Röviden, csodás volt.
Kicsit hosszabban:
Szállásunk Les Menuires településen az apartman L'Adonis volt.
Itt végre 2fő volt elhelyezve egy szobában és az ágyak franciaágyak voltak, tehát senkinek nem kellett éjjel felmásznia a "második emeletre". A szobák tágasak voltak, szekrényekkel felszerelve, így a bőröndöket ki lehetett pakolni. Persze itt is érvényes volt, hogy 6-an voltunk egy 8 fős apartmanban, így a nappalit tényleg csak nappalinak tudtuk használni. TV, DVD, internet adott volt. Konyha teljesen felszerelt.

Boltok a szokásos Sherpa jellegűek, reggelire való bagett a szállás 0. szintjén is beszerezhető volt.

A pályarendszer tényleg hatalmas, nem kívánom részletezni, mert a kollégák elég jól leírták már előttem. Lényeg, hogy ha egyik terep nem tetszett, pikk pakk át lehetett síelni/felvonózni egy másikra ahol több hó, több napsütés vagy épp kevesebb szél fújt. Volt, hogy én is kicsit nyomtam "off piste" és beleszaladtam egy sziklába, de este leadtam az alattunk levő szervizbe a léceimet, és reggel 8:30-ra újjávarázsolták őket.

A "hütték" árai kettősek. A csillivilli éttermekben 40 euró illetve afeletti volt egy fogás ára (persze nagyon finomak voltak), de a snack bárokban, büfékben a napi menükhöz 13-20 euróért már hozzá lehetett jutni, amit szintén alig tudtam mind megenni.
Talán Courchevel síterepén volt picit magasabb az árszínvonal, de az amúgy is a gazdagabb réteg számára készült település teli Hotelekkel.

A héten mindenféle időjárás kijutott (nap, hó, köd, szél, stb), így minden nap másféle jellegű pályákon mehettünk. Nekem természetesen a napos időjárás tetszett, illetve az utolsó napon hóesésből napsütésre átváltó időjárás, ahol rengeted szűzhavazás is kijutott. Nagyon sok snowpark van, ahol tényleg a kezdők is elkezdhetik tanulni a különféle ugratásokat. Nekem is sikerült egy "emlékezeteset" csinálnom, de inkább nem osztom meg veletek :) Meglátogattuk azt a szakaszt is, ahol Schumit baleset érte, de semmi nem látszik szerencsére, csak a kiálló sziklák a pályán kívül. Azt kell írjam, nagyon szerencsétlenül eshetett.

Síelés végén a szállásnak a tárolójába tudtunk besíelni, majd (ha akartunk) a fáradt izmainkat a hammam gőzében tudtunk ellazítani majd a medencébe lubickoltunk.

Azt kell így utólag mondanom, hogy egyszer ide mindenkinek el kell jutni (persze a teljes 3 völgyre érvényes bérlettel).
Ezek után nehéz lesz hasonlóan nagy élményt adó pályát találni márciusra vagy jövőre. :)
P1040855.JPG
P1040928.JPG
P1040970.JPG
P1050050.JPG
Nando
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
Franciaország
Les Sybelles
2013.01.22.
Haho!

St.Sorlin D'Arves-ban vagyunk Madame Vacances/ChaletA.
Apartman a szokásos, de minden van. Eltörtem a kávégőző üvegkannáját és adtak egy komplett újat :)

Szóval szállás ok.

Wellnesst még személy szerint nem próbáltam, de a társak igen. Kicsit zsúfolt meg a víz se olyan forró mint otthon, de lehet hssználni végülis. Van free wifi is, amit a recepcion lehet kérni.
Idáig felváltva egyik nap hó másik nap szikrázó napsütés. Hó minősége kiváló. Olyan 150-190cm között. Minden pálya síelhető, de ami nagy kincs, hogy kb. ugyanannyi (ha nem több) lehetőség van arra, hogy szűzhavazzál. Szóval isteni minden idáig.
Majd ha tudok küldök képeket is, mert tényleg nagyon szép hely és alig vannnak, felvonóknál sincs nagy tumultus.
P1020878.JPG
Nando
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
Franciaország
Orcieres 1850
2009.11.24.
Szia Coolman, sziasztok!

Igen, ketszer volt szerencsem. Hangulatos kis hely. Igazabol minden van ott, ami a sieleshez kell. A legfentebbi jobboldali palyak a legmagasabbak, legjobbak. Ott van a legujabb felvono is, ami ilyen "mozgolepcso" jellegu.

Mit is mondhatnek? Mar leirtam, csak ismetelnem magam. Kerjetek itthon sportpalota belepot. Ez jo az uszodaba es koripalyara is. Egyik nap, talan csutortokon vagy penteken van piac is delutan. Erdemes kinezni. Sok finomsagot lehet megkostolni. Nagyon finom sajtjaik vannak.

Palyak konnyen megkozelithetok es eleg gyorsan fel lehet jutni. Fenn kozepen van egy nagy hutte, oda tok jo kiulni del korul picit es elvezni a napot. Ott tok jo meleg tud lenni a sugarzastol.

Lehet este teszek fel nektek par kepet.

Udv.
Nandi

(Kepek fenn)
IMG-4363.JPG
IMG-4387.JPG
IMG-4450.JPG
IMG-0282.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.