Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (432)Időben csökkenő Időben csökkenő
kolzol
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2009.02.24. 09:47
Hétfőn és kedden reggel voltunk fent túrasível és Mindenkinek aki túrasízik csak ajánlani tudom a parkolótól a nhh-ig az útvonal csodaszép és igazán kiválló a hó:-) Zoli
andrejhu
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.02.23. 16:16
Remélem nem volt túl támadó a kritikám! Első felindulásból lehet, hogy drasztikusabb voltam a kelleténél, de ez volt az igazság. Inkább jelezni szeretném a hiányoságokat. Mégis értetlenül állok a helyzet előtt, hiszen a kezdetektől két szűk keresztmetszete volt NHH-nek:
- a feljutás és
- a pályák kezeletlensége
Ehhez képest a több tíz milliós felújítás mellett, erre már nem jut kellő figyelem!
Ez nagyon rossz reklám...
Remélem változni fog a helyzet, vagy tényleg fel kell hívni arra a figyelmet, hogy extrém sízés és kalandtúra a cél ill. ajánlat!
Köszi
gi.489
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.23. 12:22
Én vasárnap voltam fent 3 év után először, sok pozitív és néhány negatív tapasztalattal.

A feljutás kétség kívül necces, de ez senkit se tartson vissza! Reggel 9 körül 5 perces várakozás után begördült Királyrétre a "Nosztalgia járat" feliratú gép. Az utazás gyorsabb (kb. 25 perc) és kényelmesebb volt, mint amire számítottam, bár kihagytam volna a hátulról végig bezúduló kipufogóbűzt. A régebbi próbálkozásokhoz képest (kiszuperált várbuszok, robur, sargent-iskolabuszok) szerintem ez rosszabb, remélem csak átmeneti megoldás.(?)

Fent a pályák állapota felemás volt, a délivel nem volt probléma, annál inkább az északiakkal.
A nagyészaki például abszolut kezeletlen volt, nem értem, hogy ha már végre van hó, mért nem lehetett volna ratrakolni. 2005-ből például kevsebb hó mellett majdnem tükörsima, tömör hóval borított kiváló pályára emlékszem, most tiszta bucka volt az egész.
A kisészaki felső lankásabb része kiváló volt, viszont az utána következő rész meglehetősen köves, foltos. Ez a rész is volt már sokkal jobb kevesebb hóval, ez csak gondosabb pályakezelés kérdése lenne. A kisészaki síelhető része egy terelőkorláttal ért véget, ezalatt gyönyörűen kezelve volt a pálya, csak azt nem értem, minek, ha úgysem lehet rajta síelni.

Az új tárcsás felvonókról csak jókat lehet mondani, bár szerintem szerencsésebb lett volna a nagyliftet megépíteni először, aztán ha az megvan jöhetett volna a már meglévő két kisebb...

Végül pedig ha az ember befejezte fent a síelést, és nem szeretne megint a teherautón zötykölődni, nagyszerű élmény lesiklani/sítúrázni Királyrétig a 8 km-es piros X síúton!!!

Összességéban tehát, bár még sok szempontból átmenetiek az állapotok, csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet!
Macsi
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2009.02.23. 10:39
Biztos nagyon szép, ebben nem kételkedem. De már sosem tudom meg...
eDex
29 élménybeszámolót írt
29
17 éve tag
2009.02.23. 10:26
Szerintem azért érdemes felmenni, ha valaki kifejezetten ilyen helyet keres. A hely nagyon szép, a körülmények pedig kezdetlegesek, de ennek is megvan a maga bája.

Túrasízésre jó igazán a Börzsöny.
Macsi
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2009.02.23. 09:41
Csatlakozom az előttem szólóhoz!Ennyire iszonyatosan rossz (és finoman fejezem ki magam) még életemben nem jártam. És mondom ezt úgy, hogy a pályának még a közelébe sem sikerült kerülnöm. 12 órakor megvettük a délutáni jegyet, ami 12.30-tól 16.00 óráig, azt mondták 10 perc múlva jön a busz, aztán 20 percenkétn közlekedik. A 10 percből több mint 1 óra lett, a buzsból pedig egy teherautó, a platóján padokkal, hogy feljuss akkorát kellett lépned, hogy a lábfejed a homlokod magasságába legyen. Persze addigra olyan sokan vártak, hogy nem fértünk fel, de megnyugtattak, a másik autó már elindult, 20 percen belül itt van. Újabb óra elteltével sem a másik, sem ez a teherautó nem érkezett meg, a bérletünk már másfél órája érvényes volt pedig. Itt elszakadt a cérna. A pénzünket annyira simán visszaadták, hogy gyanús, nem ez volt az első eset.
A szerencsénk, hogy az eddig már jól bevált Visegrádi sípálya, (ahol mindig azt kapjuk amit ígérnek, és kifogástalan minőségben) este 11 óráig nyitva volt. Így kis kocsikázással estig nagyon jót síeltünk.
Tanulság? Magyarországon ne próbálkozz, ha találsz egy jól bevált helyet, véletlen se keress másikat, mert csak a méreg van vele!
AKI MÉG NEM VOLT ITT, JOBBAN JÁR, HA A KÖZELÉBE SEM MEGY ENNEK A HELYNEK!
eDex
29 élménybeszámolót írt
29
17 éve tag
2009.02.23. 09:34
Igazad van, kaland vagy sítúrára jó elsősorban a Nagy Hideg-hegy.

Pár éve nem voltam, de régen ugyanez volt a probléma, reménytelen hosszúságú sorok voltak lent a parkolóban.
Aztán bedobtuk a sícipőket a hátizsákba, lécek a vállra és gyalog mentünk fel. Kb. 30 perc alatt fel lehet érni. Lefelé végig lehet siklani.

Kényelmes embereknek nem való az biztos.
andrejhu
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.02.23. 08:43
Kedves Görike!

Abban igazad van, hogy ilyen szép környezetben nem szabad stresszelnie magát az embernek, viszont a legdurvább szoci időkben a "Cseszlovák" pályákon sem volt ilyen. NHH-en amióta az eszemet tudom ez így van... és nem változott! 25 éve járok rendszeresen síelni és tisztában is vagyok az itteni adottságokkal, mivel Szokolyán lakom!
Azt viszont még mindig kritikán alulinak találom, hogy ha fel szeretnék jutni, ráadásul kisgyerekkel, több órát várjak a buszra, a feljutási időt nem számolva. És megint megjegyzem úgy, hogy egy másik teherautójuk bennt pihent a parkolóban!!! A pályák kezelésével és a szervezettséggel pedig ugyancsak nem értek egyet! Régen legalább letaposták a pályát nyitás előtt, most...
Kaland ill. túlélőtúrának viszont kétségtelenül alkalmas a hely!
Köszi
loati
24 élménybeszámolót írt
24
17 éve tag
2009.02.22. 23:10
Én is voltam fennt, a táj szép, csúszkálni is lehetett, de azt síelésnek nem nevezném:), úgyis mondhatnánk, a pályákon a sok kő között akadt némi hó is:). Jól éreztem magam, de azért remélem a jó szervezést ti is viccnek gondoltátok:), ha nektek jó szervezésnek számít az ami, itt folyik akkor az is azt bizonyítja, hogy a magyaroknak elég a balkáni színvonal. A turistaház konyhájáról én is csak pozitívan tudok nyilatkozni, kedvesek, és finomak az ételeik, de ilyen árért ez elvárható;). Amit kifogásolnék az a felszállítás, nem a teherautóval van gondom, hanem inkább azzal a tülekedéssel ami beszállásnál volt, sokan állva utaztak, így adott a 7es busz feeling:D. Egyszóval egynapra tökéletes az NHH, de senkinek ne legyenek elvárásai és akkor nem fog csalódni;).
Kívánok még egy, két kiadós havazást és akkor egész korrekt körülmények között lehetne síelni.
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2009.02.22. 18:55
Három év után újra!

Mi tegnap 21. én voltunk Nagy Hideg-hegyen. Mindennel meg voltunk elégedve. Gyönyörű a környezet és jó a szervezés. Finom a forralt bor. Jó fejek a liftesek főleg a rasztahajú. A pályák nekünk nagyon jók voltak. Már igazán várom a nagy északi felvonó elkészülését!

Őszintén megvallva, néhány éve mondtam szépeket mikor arról értesültem , hogy lebontották a kedvenc pályám felvonóját. A tegnapi nap azonban megnyugtatott. Láttam, hogy egy igazán magas színvonalú beruházás vette kezdetét. Az elkészült liftek korszerűek és látszik, hogy hosszútávon fogják szolgálni a síelőket. Biztattak a liftkezelők, hogy jövőre a nagy északi is elkészül és ennek már láttam is jeleit.

Mivel tudom, hogy egy tulajdonosa van az Aranykapunak és a Turistaháznak, így arról is írok néhány sort. Én nem vagyok vadász de egy ilyen erdei környezetben számomra természetes volt, hogy Trófeásnak hívnak egy éttermet. Szerettem a fapados feddett kiülőt és az étterem hangulatát. Nagyon finom volt a csülökpörkölt, a babgulyás, a palacsinta. Műanyag székek és ilyen hangulatú hely bárhol van az országban. Azt a stílusú zenét pedig nagyon nem kellene erőltetni.(tavaly tavasz)Inkább hallgatom a madarakat és a patak csobogását.
Az étteremmel kapcsolatban még annyit, hogy megoldódott egy régi problémám: hol hagyjam az autómat, ha fent szeretnék aludni a Turistaházban. Jó ötlet, hogy leparkolhatok a "Trófeás" zárt udvarán. Így biztosan több éjszakát fogok eltölteni Nagy Hideg-hegyen.

Köszönet a szép napért! Kovács Bálint
görike
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2009.02.21. 22:50
Sziasztok!
Most értem haza a hegyről!Csak pozitív véleményem van az egész központról.Minden kellemes volt,ritka manapság Magyarországon,hogy természetes hóban élvezhesse az ember a sízés adta örömöket.A telefonban 1-1,5 órát mondtak a menetidőre és ez így is volt.
Nem értek egyet andrejhu írásával,felesleges egy ilyen szép környezetben stresszelnie magát az embernek,csak saját magának rontja el a szórakozását!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval röviden:jó a szervezés,szuper a pálya,finom a kaja,kedvesek a vendéglátók(főleg a büféssrác).
Csak így tovább HEGYIEK megyek holnap is!Üdv:görike
olivér
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.21. 20:56
Szisztok!
Ma egy fantasztikus napot töltöttünk Nagy Hideg-hegyen. Igaz, a feljutás kicsit nehézkes volt, de nem mindennap ülhet az ember katonai teherautón. Aztán mikor felértünk mindenért kárpótolt a látvány, sütött a nap, nagy hó!! Lehet, hogy a pályák Ausztriához képest nem tökéletesek, de nekünk pont megfeleltek és a pályákon sem voltak olyan sokan. Kikapcsolódtunk, jól éreztük magunkat! Köszönjük!
andrejhu
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.02.21. 12:01
Sziasztok!

Ma voltam kint, 8:30-ra értünk ki, gyönyörű napsütés, 30 cm friss hó, minden optimális... kivéve, hogy 10:30 kor jelent meg a busz az alsó parkolóban, ami fölvitt volna!!! Ezek után már nem volt kedvem fölmenni!
Kiderült, hogy időközben a busz a fenti parkolóból fordult még egyet, a lent váró közel 60 ember meg hegyezze addig a zabot, vagy fizessen az igen tisztelt erdészetnek 1.500,- Ft-ot hogy fölmennyen a fentti parkolóba! Az egészben még az volt a pláne, hogy egy másik buszuk lent pihent a parkolóban soförre várt?!
Hosszú évek óta próbálkozom Hideg-heggyel, de mindig rá kell jönnöm, hogy változatlan:
- lehetetlen normálisan följutni
- a pályák kezeletlenek
- a szervezettség álandó hiánya
A lehető legrosszabb marketing, amit Hideg-hegy évek óta folytat, úly tulaj ide vagy oda!

Itt a vége, Nagy Hideg-hegy örökre viszlát!!!
Peterlandia
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.02.16. 17:47
Sziasztok!

Tegnap voltunk Nagy Hideg-hegyen. Nagyon szép idő volt. A pályák közül a déli üzemelt, de kellemes volt. Mivel nincs tükörsimára eldolgozva, így végig koncentrálni kellett, nézelődésre nem volt sok lehetőség lecsúszás közben, de legalább volt valami kihívás. Különben a környék is gyönyörű, így síelés után tettünk egy sétát is.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
15 éve tag
2009.01.10. 22:35
Sziasztok !

Nemrég érkeztem haza Nagy Hideg-hegyről.A hómennyiség sielésre alkalmas néhol(északi pálya)eléri a 30 cm-t is,bár egy kis utánpótlás sosem árt.A 3-as pályát egész jol letapostuk,ott kifogástalanul lehet sielni,ráadásul az új Tatrapoma felvonók is nagyon klasszak.Az 1-es pályát inkább azoknak ajánlanám akik szeretnek a mély porhóban sielni, mivel a hómennyiség még nem igazán alkalmas a géppel való taposásra.Azért egy keskenyebb sáv a felvonó mellett egész jól le van taposva és ott lehet jókat sielni.Ami negativum volt, hogy a palyán a porhó alatt ahol a gép nem taposta le érezni lehetett a köveket.Ezért inkább öreg léccel érdemesebb arra a pályára menni.A nagy felvonó(az ország leghosszabb felvonója) sajnos nem készült el igy csak ez a két pálya használható.Visszafelé a siuton jöttem Királyrétre,de pár méter utánn vissza mentem inkább az autó útra mert a mély hóban szenvedés volt,alul pedig nem elegendő a mennyiség.Szerintem aki kis hétvégi mozgásra vágyik érdemes felkeresni a pályát.A sibuszok nem járnak ,de a teherautok gyakran térnek igy nem kell aggódni a feljutás végett.Én az elsők közt mentem fel már reggel 8 körül.Üdv. mindenkinek, főleg a csapatnak(jó fejek)!
UI : 1percet sem kell sorban állni !!!!!
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
15 éve tag
2009.01.07. 22:02
sziasztok!

en is szivesen felmennek a hetvegen,ha nyitva lenne.mi a valos ho vastagsag fent,mert barhol nezem csak 8 cm-t irnak.
sofima
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2009.01.07. 21:26
Na az már biztos, hogy hétvégén lesz sielés Nagy-hideg hegyen! Az informátoraim 20 cm friss havat mondtak, az a meglévő jeges alapra jót sejtet! Már csak a feljutásra vagyok kiváncsi, de remélem leszünk egy páran! Menni fog a kis északi lift is...
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2009.01.07. 15:37
A leghidegebb és a legmagasabb vetélkedik a minimális információ adásban. lehet,hogy rövidre vannak zárva.
Csak arról nem tudnak, hogy a webkamera működik.
hurrá
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.01.03. 21:19
Ollie!
Meredekség: A déli pálya (3-mas), ami most úgy olvasom, hogy működik. Egy kellemes kék lejtésű és elég széles tanulópálya. Az én exem ott tanulta meg készség szinten a párhuzamos léckezelést. Ő nagyon félős volt.

Talán még támpont lehet, hogy Én a biciklivel nem feltekertem, hanem feltoltam nyáron.
sofima
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2009.01.03. 19:32
Ma is a déli pálya(kb500m hosszú) ment pár sielővel. A pálya kicsit kemény, de nem jeges. Rengeteg kiránduló, túrázó megszállta a túristaházat, csak úgy kígyózott a sor az étteremben! A szánkópálya full teli, sielő csak elvétve...
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.