Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remete András által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (34)Időben csökkenő Időben csökkenő
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.11.07. 21:18
Nem akarok beleszólni, én inkább azt a tapasztalatot szűrném le ebből, hogy elöbb nézek utána a cuccnak, és csak utána veszem meg, és nem fordítva...
Amúgy egy 6 éves léc még lehet használható, ha nem is túl sokáig. Sok pénzt nem ér, de gondolom nem is adtál érte ki túl sokat.
A kötésre viszont érdemes figyelni (ha az is régi), különösen ilyen hosszú lécnél. Még otthon a szobában érdemes ellenőrinz rendesen leold-e.
Ha nem, akkor érdemes buktának tekinteni, egyébként ha nem ragaszkodtál a carvinghoz akkor most mi a baj vele?
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.11.04. 16:08
A kőmentesítésből lett valami? Mert amit tavaly kőmentesnek neveztek, az 100% kőtörmelékes talajt jelentett, és inkább hasonlított autópályaépítésre, mint sípályára. Persze a Mátra már csak ilyen köves, ha feltúrják ilyen lesz. De így legalább 40-50cm hó kéne, hogy a lécek biztonságban legyenek.
A felső szakaszt meg hiába hóágyuzzák, ha csak az az egy csiga sílift van hozzá. Ha nem lehet lesíelni a síbuszokhoz, akkor nincs elég kapacítás annyi emberhez, hogy megérja hóágyúzni... Vagy középről is ki lehet csúszni majd az úthoz valahogy?
Egyébként hol van víztározó, és mekkora kapacitású?

Mátraszentistván már érdekesebb lehet, de ott is gyenge a liftkapacitás, csak a fönti részre építenek elvileg mostanában egy jó csákányost, de az aljától csak egy 500 fő/óra kapacitású lifttel lehet feljutni.
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.10.21. 15:28
Rózsahegytől északnyugatra egészen a lengyel hatánál... Sajnos picit messze, pedig ígéretesen hangzik az új fejlesztésekkel együtt. Érdeks lehet a 6 üléses felvonóra felgatott kabinok látványa is :-)
A honlapon találsz térképet is, és szállás infót is.
Térkép itt:
http://www.velkaraca.sk
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.10.21. 15:08
Ha Šachtičky-re gondolsz, arról lebeszélnélek, hogy ne növeld a tömeget, mert idén is visszanézünk oda 1-1 napra ;-)))
Komolyra fordítva a szót, 1 napra nagyon bejövős hely, ~200km, kicsit közelebb is van, Min Donovaly. Csak húzolift van, cserébe picit olcsóbb a ticket.
Csak jo-jo-s lift van. tulajdon képpen 2 haszánlható, ezek indítópálcás gyors tátra-pom liftek. Van még 1 rövidebb lift, de általában ott sem rövidebb a sor, így érdemesebb a hosszú lifteket használni. Ezenkívül van egy tanulólift, ezzel csak annyi a probléma, hogy ode sokat kell a pályán gyalogolni, ha még valaki még nem tud felmenni a nagylifttel.
Pályából már kicsit nagyobb a választék, és egy picit szűzhavazni is lehet a déli pálya melett. Füves lévén nem kell sok hó, bár a meredekebb pályák ilyenkor persze nem túl jó állapotúak.
Sor hétvégén szokott lenni, de hol nem Szlovákiában? Reggel 10ig, 12-től 12.30ig, és zárás elött fél óráig egész jó a helyzet, napközben 3-10 perc várakozás.... Érdekes hogy délben többször is volt, hogy várakozás nélkül mentem fel a felvonóval, 1 ember sem állt sorba :-)))
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
Topik: Obertauern
2004.10.19. 16:22
Minden pályaszállás, és minden drága :-/
Mi is oda ill. arrafelé megyünk február első hetében, de a szállásunk odébb lesz, St. Michale-ben. Lungo síbérlettel még 4 kisebb pályarendszert lehet besíelni, ebből 2 tűnik elég érdekesnek: Katschberg és Speiereck.
Járt már valaki ezeken a terepeken? Szívesen hallanék tapasztalatokat.
Vagy ha valaki tud olcsó szállást Obertauernben önellátással (max 30e/fő 7 éjszakára), az szóljon gyorsan :-)
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.10.19. 15:13
Én 2 éve voltam ott, akkor már csak az egyik irányban és csak 1 helyen volt húzolift a körben (ott is választhattál, hogy csákányos, vagy jo-jo).
Aki rendszeresen síel, annak mindenképpen érdemes elmenni oda 1x (+Cortinára), mert fantasztikusan szép hely (nyáron is :-). Utána eldönthi, hogy vissza akar-e menni. Én nem annyira, mert túl sok az ember. A felvonó kapacítást iszonyatosan megnövelték, de a pályák végesek. Borzamlasan néz ki, amikor 11re már egy eszméletlen széles pályát teljesen felbuckásítanak. Rádásul minden 3. buckán egy bepánikolt síelő ácsorog...
Felvonóból viszont brutális darabok vannak, bogyós kabinos (sok kabin), de nem kicsik, 15 ember ácsorog mindegyikben. Gondolom ez legalább 4-5000 ember/h kapacitás-t jelent

A körből jópár helyre ki lehet menni, ahol kisebb a tömeg, és jót lehet síelni, de az összekötő részek néha elég gázosdak. Mi Marmoládából akartunk visszajutni a körbe (Arrabába ha jól emlékszem), és 1 azaz egy db jo-jo volt az összekötő felvonó. Itt 25 percet vártunk, szlovákokat megszégyenítő tömegnyomorban (semmi sor jellege nem volt...). Azzal ütöttem el az időt, hogy egy mögülem mindenáron furakodni akaró fickónak betartottam, miközben legalább 6 emert látványosan magamelé engedtem. He-he, kicsit ideg volt a fickó, de én legalább jól szórakoztam.
Azt nem tudom, mit csinált az aki kiesett a felvonóból, mert szerintem az már nem ért haza, ha még 1x végigállta a sort

Igazán olcsó szállásról a kör közvetléen közelében nem nagyon hallottam senkitől, a síbérlet is 40e Ft környékén van, túl közel sincsen, így nem taltozik a gazdaságos síelések közé...
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.01.15. 10:14
Beszterce -Rózsahegy között nem kell fizetni, de Rózsahegy-Lipótszentmiklós-Poprád között megint kell.
De ezt csak a ho.hu -ról tudom.
Amúgy egy mezei autós honnan tudja meg, hogy melyik szakasz a fizetős?
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2004.01.14. 18:06
Zólyomból Besztercebányára rövid az út, a kerülő sem hosszú, min 100-zal ott is gond nélkül lehet menni, mert kutya nincs rajta, legalábbis én már 2x mentem ott, és akkor nem volt senki. 2x viszont elnéztem a kijáratot és végigmentem a pályán (elsőre nem tudtam, hogy fizetni, kell, azt hittem az csak autóút), nem volt sehol tábla (látott valaki???) hogy fizetős lenne az út, és itt takarodj le, ha nincs matricád (ahogy nálunk van). Egyszer sem kaptak el szerencsére.

Lipótszentmiklósra is hasonlóan kerülhető a pálya, irtó széles országút, sehol egy autó, csak itt egy jó hosszú falun is át kell menni, ahol nem illik száguldozni.
Aki szereti a hegyi utakat az még jobban is jár a kerülővel. (a két kerülő max 15 perc minusz)
Amúgy meg olcsó a matrica, de 20-50km-re nem veszek ilyet.

Zólyomban kell egy kis rutin, hogy megtaláld az utat, a centrum felé kell menned, kacskaringózni, és utána már lesz tábla :-)
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2003.12.10. 13:21
Franciáknál tilos, de úgy tudom az olaszoknál -még- nem tiltották be.
Az igazi hazája persze a tengerentúlon van...
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
Topik: Donovaly
2003.12.10. 11:12
A 3 üléses cseréje igen logikus lépés, nem is értettem miért nem ezzel kezdték, miért próbáltak inkább alulra egy rövid négyüléses liftet tervezni. Azt egyébként a csere mellett is meg akarják építeni?
Azután már csak pályából lesz kevés.

A másik oldalon elkészült 4es lift is indul most hétvégén, vagy majd csak a keresztelő után?
Egyébként jól látom, hogy nem megy fel arra a kis dombtetőre sem ? :-( 110 m szintkülönbség, tanulgatni nem rossz, lehet a technikát csiszolgatni, de komolyaban síelni hát.. Azt csaka Zvolen oldalon lehet.

Hétvégén melyik nap szokott több emeber lenni? (már ha van különbség)
Van-e egységes síszünet Szlovákiában, ünnep, egyéb, amit érdemes figyelembe venni, ha ott akarunk síelni? (mikor nincs nagy tömeg...)
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2003.11.17. 14:21
Könyvből biztosan nem lehet megtanulni síelni, de aki oktató nélkül tanul, annak komoly segítséget jelent. Nekem az ellesem a másiktól nem igazán jött be. Szinte semmit nem látni a lényegből, mikor terhel, az élezés sem látszik olyan jól, ha rendesen halad valaki.
A https://www.ifyouski.com -on található jó pár leírás, egy két videó is. (Angolul természetesen)
Nekem segített egy kicsit.

"A nüánszokat és titkokat nem szokták közzé tenni, mert akkor munka nélkül maradnának azok, akik azokat igazán ismerik. "

Na ez is olyan összeesküvés elmélet, amin mindig jót mosolygok. Éppen ez a verseny (piacgazdaság lényege, hogy ilyesmit nem engedi meg. Bár az oktató összességére ez igaz lenne, de a könyvet egy-két ember írja. Ők egyrészt (feltéve, hogy valóban jó lesz a könyv) a könyv jogdíjaiból profitálnak, másrészt mivel ismertebbek lesznek, nekik később is biztosan lesz munkájuk.
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2003.11.10. 09:45
Hatalmas hó esett a Dolomitokban.
Cortinán már lent a völgyben is 45cm hó van. fent 1m.
Livecam:
http://www.dolomitisuperski.com/cortina/livecam.asp?L=3

2002 januárban csak a hóágyuknak köszönhetően volt néhány síelhető pálya. Már kezték leírni az olasz terepeket, hogy hószegények. Idén talán rácáfolnak az előitéletekre.

Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2003.11.05. 16:20
Remélem nem haragszanak meg a házigazdák, hogy létrehozok egy olyan topikot, ahol leírhatjuk, miről olvasnánk szívesen a sielok.hu –n. Legrosszabb esetben megmarad kívánságnak.

És mindjárt el is kezdeném:

1. Síszünetek. Tavaly volt ilyen lista Ausztriára. Ez jó lenne idén is. Ha megoldható ne csak Ausztriára, hanem FRo., Olaszo. Szlovénia, Szlovákiára is.

Ezenkívül hasznos lenne minden egyéb infó is, mikor szokott nagyobb tömeg lenni, esetleg mikor kisebb. Ünnepnapok az egyes országokban. (van-e esetleg hozzánk hasonlóan munkanap csere ünnepnapok körül)

Különösen igaz ez Szlovákiára, ahol a tömeg kritikus tényező, mondhatni könnyen összejön az a kritikus tömeg, ami felett már csak az éttermeket érdemes látogatni, esetleg túrázni kell, vagy bármi mást, csak a felvonókat kerülje az ember…
Erről talán Botond tudna bőven írni.

2. Újdonságok a szezonban. Jó lenne egy gyűjtemény, hogy hol épült új felvonó pálya stb.
Remete András
34 élménybeszámolót írt
34
21 éve tag
2003.11.05. 15:49
Nekem is tetszett Cortina. Sajnos a sok kis rész nem összekötött, de együtt rengeteg pálya van.
Tulajdonképpen mindegyik részen szívesen elsíel az ember egy napot.

A Tofanai oladl a legnagyobb összefüggő rész talán. Itt található az olimpiai pálya is.
A felső (illetve csak középső, de télen a legfelső kabin nem jár) kabinos lifttől lejönni csak egy igazi (experts only tábla ott figyel az elején :-) fekete pályán lehet. Ott kiderül ki mennyire tud már síelni, különösen, -ha mint amikor mi voltunk - már jó kemény-jeges a pálya.

Livecam:
http://www.dolomitisuperski.com/cortina/livecam.asp?L=3

Az én szubjektív kedvencem a Cinque Torri rész hátsó oldala, bár biztos nem ez a legjobb rész. Itt van egy egyszékes lift is talán (vagy volt?)
A felvonó alattt jó kis off piste lehetőségek vannak, nem erdő, csak kis növényzet, részben kisíelt részek, ugratók, hmmm de jó is volt!
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.