Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

P.Csaba által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (30)Időben csökkenő Időben csökkenő
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.01.23. 11:04
Köszi Gina! Jó szórakozást kívánok! Mi februárban mennénk, de még gyűjteni kell egy két infót, hol érdemes a kaját megoldani stb. V.ilcsi Köszi neked is. Biztos jó lehet, már én is kíváncsi vagyok. Mi Obertauernbe és a környékre jártunk eddig. Most változtatunk .)
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.01.23. 09:41
Sziasztok! Hány km Budapesttől Orcieres? hogy érdemes oda menni legrövidebb úton? Köszi előre is az infót.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Lachtal
2008.01.21. 08:20
BVS!
Ugy tájékoztattak, hogy 14 év alatt kötelező. Szerintem meg nem éri meg kockáztatni, 10-15 ezer Ft-os sisak ne legyen kérdéses a gyerek biztonsága miatt. Lásd annaberg vasárnap.A gyerekek egyébként is vakmerőbbek, a bukfenc meg bármikor bekövetkezik. a síelés veszélyes üzem!!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2007.12.12. 11:16
Szia kobort!
Ez a 40 tuli életkor csak arra jó hogy tud enyi idő telt el születésed óta. Valójában a közérzethez fittséghez semmi köze, Sokkal inkább az fontos mi játszódik le fejben, Topinak igaza van csinálni kell a dolgokat. Én 41 évesen húztem sílécet a lábamra és kezdtem intenzíven foglalkozni ezzel a sporttal. Figyelj addig csináld nap mint nap míg élvezed, pláne ha van segítséged és ráérzel a fordulatokra akkor egyre könnyebb. Először kell az elszántság, fanatizmus, mert már nem ugy mozogsz mint egy 15éves, de meg lehet tanulni. És lehetőleg legyen valami vidám társaság, mert nem szabad azzal foglalkozni, hogy elesek, meg mi lesz. Az nem is tud sízni aki nem esik !!! A határaidat akkor fogod tudni a pályán ,ha tudod mikor esel mikor maradsz talpon. Az csak móka legyen, ha beleállsz fejjel a hóba. Ez benne van. Velünk tanult már meg 48 éves hölgy, jó ismerősünl. Na képzeld ők már 8 éve jártak síelgetni, de még mindig a baby pályán mert maradni. A nejem első évben vele csúszkált, aztán jött velünk a fiammal meg velem- mármint a nejem. Első ilyedelmek után fél nap múlva a piros pályákat hódította meg, ma már a feket pályákon is lecsúszik ha muszály.Na ez a hölgy következő évben is ott volt ahol mi és elcsaltuk magunkkal. türelmesen engedtük a pályán siklani, el kellet hinnie hogy meg tudja csinálni. és láss csodát délutánra a maga kis tempojában szépen siklott a nagyobb pályákon - a cipőre visszatérve, vannak egyes modellek, mint a salomonnak is ahol a széles lábfejre készítették a modelleket. Én is küzdöttem ezzel a problémával. Ha az osztrákoknál vásárolsz, bízd magad a szaküzlet eladójára, lábra is melegítik a cipőt. Nálunk ez még nem igazán megy , de itthol is ki kell kérni a szaküzlet eladójának véleményét. A lábszár szorítást is lehet orvosolni kölönböző csatolási eljárásokkal. Próbálj meg nem túl kemény és flex indexű cipőt vásárolni az elején. a multiknál árult tömegárutól meg menekülj. Első fontos lépés a síelésnél a kényelmes cipő, és megfelelő kényelmes ruházat. Ha itt hibázol akkor nehéz lesz élvezni ezt a sportot. Kitartást és sok havat!!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2007.04.01. 09:52
Bérlés!
Obertauern tele van intersportos kölcsönzővel, nagyon sok van , de egyébb kölcsönzési lehetőség is talákható,pl:central sky stb. Ha nincs cuccod ott bérelhetsz mindent,léc, bord ,cipő, bot,síszánkó,. Csak a személyi vagy útlevél kell hozzá, no meg némi pénz! Jó síelést!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2007.03.06. 10:04
az időjárási előrejelzést figyelni kell!! Hétvégén jöttünk haza, szombaton szarrá ázott mindenki olyen meleg volt, vasárnapra fríss hó esett, fent, de délután kezdett olvadni. A parkoló 3 órakkor kacsausztató volt 1740méteren. Ha hó van az még nem biztos hogy klasszul sielhető. Sztem húzodni fogunk magasabb hegyek felé 15-én.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2007.02.15. 16:54
Szia!
Meleg van, a hó is gyatra, szerintem bérelj lécet, a képek magukért beszélnek. A pályák alig vannak megnyítva jegesedés tapasztalható mert nagyon kevés hó esett, a mesterséges hó meg nagyon kásás.Egy kis hóesés Holleanyó!!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2007.01.27. 20:17
Nemtomnak!!
A tótoknál sokminden előfordulhat,főleg Dríenicán.Én ott találkoztam nagyon rendes szlovákokkal, A fenti Lysán lévő magán faház tulaja és barátai nagyon rendes emberek, de ennek ellenkezője is előfordul, főleg a lenti pályánál és az éttermében.Itt megállt az idő néha megmagyarázhatatlan dolgogat művelnek. Szóval válts koronát a határon , vagy az útadba eső nagy városban/hétközben/ és kes.-sel a zsebedben próbáld jól érezni magad.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2006.11.14. 09:07
Mindenkinek sok havat!! Elég érdekes hozzászólások hangzottak el az idei hó-show-val kapcsolatban. Nos én csütörtök délután estem be mert szerettem volna frissen látni érezni az új dolgogat. Szerintem a tavalyihoz képest kevesebb kiállító volt és a szinvonal is és a felhozatal sem volt kielégítő.Nem voltak jól felkészülve a kiállítók. Már csütörtök délután nem volt méret több cipőből, pl:265- általános méret, 235-ös női,-szóval. Végül vettem egy RS80-as Head cipőt, nem ilyet szerettem volna, de kedvesek , hozzáértő eladók voltak, no meg törzsvásárló is vagyok náluk igy ez kipipálva. Női legújabb modell mérethiánnyal küzdött. Atomic B80-as lett belőlle ebből is útolsó darab. Az ár az már nem volt szívderítő de kiváló darab. Az atomic kínálata sem volt túl széles olyan érzésem volt, hogy itt vagyunk ,meg kell jellenni, de semmi extra. A börzeén tényleg volt felhozatal, aki akart jó használt lécet venni az tudott is. Volt új is, szerintem az októberi ausztriai intersport akció egy részével lehetett találkozni a felhozatalban. Kerestem protektoros kesztyüket , egy két fazont találtam de nem volt megnyerő, védőfelszerelés/könyök,hát,csipő stb/ olyan áron, hogy nem volt szimpatikus, szakboltoknban 30%-al olcsobban hozzálehet jutni. Szóval nekem a tavalyi jobban tetszett.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2005.12.05. 14:28
csaba.orban!
Véletlenül nem Mogosán voltatok ? Az Nagybánya fölött van, és a második letérőnél hoztak létre egy új üdülőcentrumot. Én tavasszal voltam ott, a környezet gyönyörű, a szállás kiváló, csak a pályáról nem tudtam meg semmit. Tényleg új a felvonó csak nem tudtunk infót szerezni a pálya rendszeréről , már nem volt akkor hó. Az előtte lévő régebbi sípálya az olyan romános, abszolut kezeletlen kemény nomád. Ez a tó melleti rész, amúgy ez is nagyon szép, de csak jó sielőknek való. Ha lenne infód részletesebben, akár képek is, sokat segítene sielőtársainknak. Én is megnézem télen, mert igy már izgat, milyen a terep. Üdv: P Csaba
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.