Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szélhámos útitársjelöltek topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
2011.02.28. 10:21
Igen, ennek így kellene történnie, de nem mindig ez a helyzet:
"Szia! Van még szabad hely? Király! 100%-ra érdekel, tutira megyek, ott leszek, bennem bízhatsz. Ha mégsem lennék ott, akkor várj picit. Ha hívsz, lehet hogy nem veszem fel, de kérlek várj tovább és ne feltételezd hogy az egész egy sz*patás, mert mint írtam: bennem bízhatsz és tutira ott leszek..." :-/
Előzmény: (Lacanator 112612)
Lacanator
277 élménybeszámolót írt
277
18 éve tag
2011.02.28. 10:10
Nálunk ez így szokott történni:
Megnézem a hirdetést. Szia Zsolt van még szabad hely? Mennyi az utazás költsége? Ok megyek ill nem megyek. Szia Zsolt.DD Sajnálom,hogy máshol ez nem így megy.
Előzmény: (robbp 112605)
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
2011.02.28. 09:35
A közösségi oldalon való jelenlét is egyfajta biztosíték.

Fénykép önmagában kevés: Aki olyan szervezett átverésre képes, mint Béla (vagy már nem is tudom ki) az simán elküld Kriszti44 nevében egy netről lehalászott fényképet.

A személyes találkozó, előleg, ill. egy etikai kódex kidolgozása lenne a megoldás.

A kódexben rögzítésre kerülnének a jelentkezés feltételei az alábbi bontásában:
* belföldi egynapos,
* külföldi egynapos és
* külföldi többnapos szállásfoglalással.

Feltételek pl.:
- Mi a jelentkezés módja
- Hány nappal lehet lemondani a jelentkezést az indulás előtt
- Milyen (kevés) minősített vis major esetben adható vissza a kaució
- A találkozónál mennyi késés lehetséges, ami még a "elviselhető"
- stb.

Ezt egy erre külön létrehozott topikban lehetne megvitatni és a kihirdetés után mindenki számára kötelező érvényű lenne. Így talán kiszűrnetőek és/vagy számonkérhetőek lennének az ilyen átverések...
Előzmény: (Lacanator 112598)
Lacanator
277 élménybeszámolót írt
277
18 éve tag
2011.02.28. 08:50
Szerintem elég lehet fénykép /ez én vagyok/ ,cím ,telefonszám csere,bár Huligán felhasználót a barátai is átvágták.Adminok azért utána nézhetnének a szóba került személyeknek.(számítógép guruk sok mindent meg tudnak csinálni saját berkeken keresztül)
Előzmény: (Zora 112593)
Zora
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.02.28. 07:29
Srácok! Én is kíváncsi vagyok, de szerintem az ügyvéd azt mondja majd, hogy alaptalan lenne egy olyan kereset, ahol a fel- és az alperes is becenevekkel kommunikált, sehol sem jelennek meg a valódi nevek egyetlen hivatalos iraton sem. Így elég levennie magát a sielok.hu oldalról, és máris nem tudod bizonyítani hogy ő valóban ő. Ha lenne legalább egy síbiztosításod vagy valami tőle ami tuti az ő nevére szól, de nincs.... Szerintem ne fussatok fölösleges köröket, próbáljuk meg elfelejteni ezt az ügyet mindannyian és óvatosak lenni a szervezésnél: előleggel - és az előlegről írunk egy kétsoros papírt a jelentkezőnek hogy átvettük tőle, a papírra pedig mindkettőnk személyigszámát írjuk rá úgy, hogy látjuk is egymás igazolványát. Leülünk, elővesszük, írunk egy kétsorost és eltesszük a pénzt. Én biztos nem mernék úgy elutazni több napra valakivel hogy nem is találkoztunk előtte. Ez mindkettőnknek biztosítás lehet hogy tudjuk ki a másik, és a jelentkezőnek is hogy nem csak úgy eltettük a pénzét... Mit szólnátok ha ezen a fórumon inkább az ilyen biztonságos megoldásokat ötletelnénk, majd valahogy megkérnénk a honlap üzemeltetőt, hogy csináljon belőle egy "szabályzatot", vagyis az utitárskereséshez el kellene fogadni ezeket a "feltételeket". hm?
Zóra
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.