Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Rocker sílécek - tapasztalatok topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
mercator
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2013.01.27. 12:20
Helló Vid !

Kb. 2 hete a Vadon Sport jóvoltából nekem sikerült rockeres léceket próbálnom. Azt megjegyezném, hogy a rockeres léc NEM KIPUHULT "hagyományos"léc. A tapasztalataim: előbb Völkl Code Speedwall-al mentem, ennek a csőre és a fara rocker-es, a közepe pedig hagyományos camber-es ( híd van benne ). Kicsit tartottam tőle, mert kb. a testmagasságommal megegyező hosszúságú lécet adtak, de nagyon pozitívan csalódtam benne, mert nagyon jó volt rövid és hosszú íveken is, ha talpon forgattam, úgy viselkedett, mint egy rövid léc, ha meg íven vezettem és jól megdöntöttem, végig fogott a kantni, nagyon simán lehetett vele csúszni és ami a legjobban tetszett benne, az volt, hogy úgy éreztem, a léc kitalálja a gondolatomat, egyből reagált az irányváltoztatási szándékomra és jóformán magától kanyarodott. Kb. 2 órát volt nálam és végig úgy éreztem, hogy semmiféle megerőltetés nélkül tudnék vele csúszni reggeltől-estig.
Mentem full-rockeres léccel is, egy Völkl V-Werks RTM 84-essel , ez 178 cm hosszú volt ( én 177 cm vagyok ). Ami ennél a lécnél elsőre meglepett: a súlya-ugyanis a hossza és 84 mm-es dereka ellenére nagyon könnyű volt. Ez volt az utolsó léc amit aznap kipróbáltam és bár buckás és sok helyen kijegesedett volt a pálya ezen a lécen jóformán nem érzékeltem, nagyon hasonló érzés volt, mintha egy viszonylag sima pályán mentem volna. Bezzeg utána, amikor a saját lécemmel mentem azon a pályán, rájöttem, hogy mennyire buckás... :-)
Ha új lécet szeretnél venni, akkor mindenképp érdemes kipróbálni, mert szerintem érezhető különbség van pl.egy full rockeres és egy csőr-far rockeres léc között, stílustól függően van akinek ez, van akinek az jön be jobban.

Üdv.
M
Előzmény: (Vid 152456)
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2013.01.27. 10:28
Nekem most sikerült "rokkeresítenem" a lécemet (pályaléc) és bár az eleje egyáltalán nem hajlik fel, csak valószínűleg kipuhult, gyakorlatilag már nem lehet élen vezetni.
Azt hozzá kell tenni, hogy csak 163cm hosszú, és mivel ebből lejön 15-20 cm (ahol- vélhetően- a kikipuhulás van) tulajdonképpen nem sok "hagyományos" talpfelület marad.

Próbált már valaki felhajtott (rokkeres) pályaléceket? El tudom képzelni, hogy ha annyival hosszabb a léc a hagyományosnál mint amennyi a rokker, akkor még marad elég híd is az élen vezetéshez, de a hagyományos léchosszaknál ez számomra esélytelennek tűnik. Márpedig a boltokban árult lécek nem lettek hosszabbak.
Mivel a többség nem igen tud élen síelni, feltehetően nem sok embernek tűnne fel hogy nem is lehet velük, de elkeserítene ha 1-2 év múlva már csak versenylécek lennének normálisan megsíelhetőek pályán. Az drága mulatság lenne.
Már a 80-as szélesség se jó semmire, úgy értem mély hóban az is elmerül, pályán meg csak kényelmetlen. (De ezt leírtátok feljebb.)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.