Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Obertauern topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.21. 15:29
Nem is tudtam ,hogy ilyen befolyásos ember vagyok :) Már sok pályán jártam ,szoktam is értékelni ,amúgy szállásokat is ,de nem tudtam ,hogy ennyire tőlem függnek a dolgok.
Leírom ,hogy régi a lift ,erre kicserélik :)
Legyen Úgy !! Sajnos nem tudunk összefutni a pályán,mert én a kezelt pályákat szeretem inkább.
Előzmény: (jóska63 220860)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2024.02.21. 10:44
Igen ezt megértem, hogy sokan szeretnek a hegyekbe menni, a többség évente egyszer 1 hétre,és tisztában vagyok azzal, hogy a hütte és az atrakció tartja el a hegyet. A silift társaságok sokszor veszteségesek,vagyis a silift üzletág

Igen, a téma már nem OT specifikus, de leirtad, hogy ez a lift régi,meg aza lift régi. Ezeket a bejegyzéseket figyelik a marketingesek és ebből azt a következtetést vonják levonni, hogy új lift kell.
Előzmény: (Traveller 220857)
Gargamel
8 élménybeszámolót írt
8
6 éve tag
2024.02.21. 09:08
Kedves Jóska63!
Minden szavaddal egyetértek. A nagy többség nem sportolni indul el a hegyekbe, valami egészen másért. Mindenki döntse el, hogy miért mennek. Én az attrakciókat már messze elkerülöm. Szeretek pályán kívül síelni, ha adódik rá alkalom. Nem kapok sokkot, ha csak csákányos lift van a pályán. Fizikálisan bírom egész nap, gyerekkorom óta ez a szakmám. Még szendvicsezek és teázok délben az autó csomagtartóján ülve. Néz is mindenki meglepetten. Erre telik. :)
Előzmény: (jóska63 220855)
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.21. 08:16
Ez már nem Obertauern téma . Sok mindennel egyetértek ,amiket írtál ,senki nem szereti a zsúfoltságot ,a szemetelést a pályán ,sorban állásokat a liftnél ,baleseteket, .Személy szerint főleg nem szeretem az agresszív profitvezérelt jegyáremeléseket,ami mellet meg csökkentik a szolgáltatásokat. A modern lift is egy szolgáltatás.
Megértem az indítékaidat és a szokásaidat,de észre kell venned,hogy nagyon sok ember nem olyan mint te. Azok is akarnak síelni .
Előzmény: (jóska63 220855)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2024.02.20. 20:28
Ha megkérdezed a sítúrázokat, egy jelentős számuk azért sítúrázik, mert elege van az iparosított síelésből.

Életem egyik legjobb szezonja volt a COVID alatti lezárások alatti szezon! Sokat sieltem Obertauernben akkor (és máskor is), nem volt hütte, az emberek beszéltek egymással, nem ordított a zene. Mindenki vagy a parkolóban szendvicsezett vagy valamelyik szélvédett hegyoldalban. Nem voltak beivott hangoskodok.

Szörnyú élmény volt, amikkor megnyiltak a hütték és nem csak helyiek és sportolok sielhettek.

Éppen La Grave-ot darálja be ez a mentalítás, hogy " modern lift" és "attrakció a hegyre",mintha a lesíelés nem lenne atrakció kezeletlen pályán, arra amerra akkarsz. Amire azért van kereslet, mert lift indítás elött 45 perccel ugy 60 méteres sor állt a liftnél minusz 15 fokban!

Tök jó hogy 8 ülés lift fűtve automata biztonsági kerettel van már mindenhol, csak a pályán nem lehet elférni és a sok kilométer hajhász elöbb utobb elüt, és ki se lehet ugrani az ülőliftből, ha ugy adodna.... (nem akkarsz a tetején a ködben sielni vagy rájöttél, hogy nem is ezzel a lifttel szeretnél felmenni).

Én nem vagyok híve ezeknek a fejlesztéseknek, ha japánban jó a szó szerint fapados biztonsági keretnélküli iszonyú lassú lift, akkor szerintem itt is jó lenne. Normálisan sielve ugy sem lehet 3 óránnál többet menni egy nap, valamiért délután jóval nagyobb a mentőhelikopter forgalom....
Előzmény: (Traveller 220853)
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.20. 15:36
Elgondolkodtattál Jóska63!

Hajlok arra,hogy igazából felvonó sem kell,na meg persze ratrak még annyira sem.
A sílécekben a sok szennyező műanyag ,azok a műszálas anyagok a ruhákban,az a sok mérgező gáz és villany , na meg a tehenek a hegyen/ trágya -metángáz/ a globális felmelegedés, pusztuló gleccserek,a mormoták szűkülő élettere, a fogyó hiúz populáció,..............huh el is borzadtam .
Lehet,hogy neked van igazad és az emberiség öli meg a Kék Bolygót,azzal,hogy lejött a fáról.
Elolvastam a síelős bemutatkozásodat háromszor,mert első kettőre azt hittem,hogy több sor el lett gépelve .
Előzmény: (jóska63 220852)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2024.02.20. 13:34
nagyon jó, hogy nincs új felvonó és ne is legyen legalább az árak nem szállnak el az egekbe.

Minek új felvonó? Minek külső léctartó egy kurva nagy kabinhoz? Minek fütőtt ülés- aki fázik öltözzön fel, vagy maradjon otthon.

A buboréknak sem vagyok híve mert felhajtás után sokkal rosszabb újra meg kell szokni a hideget - fogadjuk már el, hogy ez egy természeti sport, akinek meg nem tetszik menjen terembe sielni!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.