Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Gerlitzen Alpe - Karintia topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Csusza7
3 élménybeszámolót írt
3
2 hónapja tag
2024.02.24. 15:08
Néhány sor a korábbi beszámolóhoz még:
Febr. 16-18-ig voltunk itt, 3 napra. Utólag is megerősítem hogy nagyon meleg volt. Első nap tűző/égető nap, második napon félig felhős, harmadik napon a felétől felfelé tej köd, ami a sielőket leszorította a hátsó hosszú pálya alsó részére így a pálya még hamarabb tönkrement 10-re már hatalmas kásabuckák voltak. Fent meg 10 méterre lehetett látni valamit a semmiből.
Második és harmadik napon néztem, hogy reggel 10 órakor már 10°C volt hegyközepi felvonóknál és sajnos éjszaka sem volt mínusz.
Ha érkezik hideg akkor jó lesz, de most nagyon nagyon nem kellemes, és a 3 nap alatt teljesen bejártunk mindent, elfogyott a pálya. :-(
Első és második nap 10-11-kor már jött a mentőhelikopter a hátsó pályára, de ezen kívül is sokszor láttunk sajnos kirakott X léceket baleset miatt. Jellemzően ezek a meredekebb dúrtbuckás részeken voltak.
Minden nap végén a sínadrágjaink szára 20-30 cm magasan tömény víz volt.

4. és 5. napra átmentünk Obertauernbe.
Korábban Bad Kleinkirchheim volt a terv, de szerencsére itt a fórumon jött (nem jó) infó előtte így ezt elvetettük.
Febr. 20-án korán reggel Villach szintjén lent a völgyben esett az eső és ez gondolom a hegyen sem volt másképp legalább a közepéig.
Obertauern viszont nagyon bejött és nagyon jó döntés volt!
Tavaly voltunk ott március közepén, most sem csalódtunk. Annyival magasabban van és olyan a mikroklímája, hogy a két napon szakadt a hó és a pályák nagyon jó állapotban vannak. Az elején komolyan szokni kellett hogy nem kásán sielünk, hanem jó minőségű havon! A közút mellett is legalább 1 m magasan áll a természetes hó mindenhol. Obertauern újra a kedvencem lett.
Utazás Seespitz-ből a Gerlitzeni tojásos felvonótól 2km-re Obertauernbe 1óra 15 perc, 110 km, van egy +7 eurós Katschberg alagút az autópályán. Odafelé reggel ezt kifizettük, hazafelé kerültük, egy masszív 15%-os emelkedős lejtős szakaszon.
Menet közben szürreális látványt nyújtottak a sípályák (Katschberg, Lungau, St Martin) , amelyek a barna mező közepén egy csíkban jönnek lefelé. Obertauern fórumban folytatom.
Előzmény: (Csusza7 220819)
Csusza7
3 élménybeszámolót írt
3
2 hónapja tag
2024.02.16. 20:20
5 napra jöttünk síelni, egyelőre csak 3 napra vettünk bérletet. Az első nap után ez jó ötletnek tűnik. A pálya a körülményekhez képest egész jól tartja magát. Nappal 12-15 fok volt, direkt kevés öltözettel mentünk fel reggel nyitáskor a Klösterlebahn felöli hátsó parkolóból. Időben érkeztünk, közvetlen a kocsi mellett tudtunk fel-le csatolni. Fél 11 felé elkezdtünk felmelegedni mi is és a pálya is. Reggel fent a Neugarten alatti pályák ki voltak fagyva, néhol jeges foltokkal váltakozva, 10 felé már kásásodott, bevállalósan lehetett rajta tolni a carving íveket.
Tekintve hogy kb 20 éve jártam itt utoljára minden pályát körbenéztünk, hogy legyen friss tapasztalat. 12 órától jellemző az egész hegyre, hogy kásás a teteje is, mert most nagyon meleg van, a meredekebb részeken kialakulnak a mély, puha kásabuckák, ezt jó esetben kettészeled és kétoldalra szétlövi a léc (rég tapasztaltam ilyet) vagy elvezeti a léc orrát vagy farát a kupac. Sajnos este a völgyben csak nulla fok körül van. Cserébe a nap szépen süt, jól lehet barnulni és nem fázunk. Délben már a fele síelő kesztyű nélkül nyomja, meg kigombolt kabátban. Volt egy félmeztelen snowboardos is, na annyira azért nincs jó idő.
A D-NY- i pályák a tojás Kanzebahn felvonó felé és a K-i Bergerbahn alatti olvad ki leghamarabb, nyilván a tájolás miatt. Hó van, a mennyisége a pályán megvan még most is, a pályán nincs fűfolt, csak nagyon meleg van, kásásodik, buckásodik, úgyhogy nyitáskor kell kezdeni és amíg jólesik síelni.
Ma, pénteken nem volt nagy tömeg. A mai csúcsidőben kb 10-11 óra között max 5-10 m sor volt a kártyaolvasók előtt, de az is nudli. Délben meg szinte már nem is volt az olvasók előtt senki. A helyiek csak reggel jönnek ki.
A pálya nekünk tetszett, felvonóban van nagyon komfortos fűtött és közepes klasszik szürke habos üléses, 2-4-8 üléses vagy tányéros, csákányos. Minden üzemel.
Nekünk 3 nap elég lesz itt. 2 napra másik pályát nézünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.