Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Lengyelország
Bialka Tatrzanska
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Harnas*** - felnőttbarát hotel a Zakopane sírégióban, Bukowina Tatrzanska településen
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bialka Tatrzanska
2024.02.26. 12:25
Egy hosszú hétvége (02.23-24-25) összefoglalója.

Hó csak a pályákon, a több méter vastagságtól a kopottig mindenféle.

Római számmal jelölik az ülőszékes felvonókat, arab számmal a húzót (tárcsa, csákány). Könnyen át lehet látni.
Kabinos nincs. Gyerekek tanulópályái: B1-2-3-4 és K3-4.
Tájékozódás miatt érdemes a pálya weboldalán elérhető interaktív térképet is böngészni.
Gyors/Buborékos felvonók a IV, VI, VIII, IX, a többi ülőszékes mondjuk úgy romantikus-nézelődős, de elviselhető.

Aki bírja egész nap, annak paradicsom e hely: reggel 9-tól este 22-ig lehet nyomni, a kivilágított pályákon.

Péntek (02.23): ramaty idő. Nem hideg, csak hűvös pár fok + eső-permet. A lengyel síoktatók bezzeg a síkabát mellett esőköpennyel is bírnak... No nem baj, optimistán mentünk fel, és a ruhánk bírta is, merthogy később elállt a szitálás és megjött egy kis fincsi köd. A pályát sajnáltuk leginkább, szinte fáj, ahogy a finom havat tönkreteszi a nedvesség.
Kotelnica oldalon kezdtünk a szálláshoz közelebb eső V-ös ülőszékessel, majd pár kör a IV-es Express, I-es lassú libegő alatti 2b-3-4-4a-B1 részeken.
Délután irány a hinta (ki tudja, milyen idő lesz másnap), a Jankulowski Wierch alatti VIII buborékos felvonó aljáig jutottunk. Útközben: a 7-es felső része botozós-kásás, a sífutó pályán (T1-T5) csak foltokban van hó, de az is igaz, hogy ezt nagyon intenzíven éri a napsütés. A 7-8 pálya nagyjából rendben, 1-2 elkerített barna folt. Ami azért furcsa, mert mellette a 8a lezárva, rajta egy irdatlan nagy hóhegy (5-10m magas), amit épp egy ratrak egyengetett szét, hogy board-os cross pályát gyurmázzon belőle.
Este fürdés a Bania Terma-ban, ami egy igen kellemes és nagy fürdő, a víz tényleg termál, jó sok ember elfér benne, és nem teszik ki a teltház táblát...

Szombat (02.24): reggel még mindig riogat az eső, de a láthatáron, a Tátra felől, átdereng a nap, JUHHHÉÉ! Végül nem is esett semmi, csak a szél volt élénk.
Csak kp.-ban tudtuk megvenni aznap a jegyet, mert nem működött a bannkkártyás fizetés, se automatában, se kasszában (az időjárás kiszámíthatatlansága miatt úgy döntöttünk, hogy naponta veszünk jegyet, akár időkorlátost is).
Vasalt pályán kezdés, majd irány a Kotelnica, fel és át a hinta irányába. Sajnos csak a "repi" dombot ratrakolták, a 6-7-8-9-10 nem látott ratrakot péntekről szombatra. Az előző napi túráson kellett menni, ami azért levont valamennyit az élvezeti értékből, de hát ennek is örülni kell...
Hogy azután megérkezzünk a Kaniówka oldalra, a K5 és K1-2 pályákra, amiből főleg utóbbin, a VII-es felvonó alatti jó széles dombon szépen vasalt hó fogadott. Mentünk is gyorsan jópár kört itt. Közben nézegettük a felvonóból a napsütésben fürdő Tátrát, és a szomszédos Rusin Ski - Bukowina Tatrzanska pályát, ami szintén még jól tartja magát.

Visszaúton a K5-ről a 10-esre egy pár méteres vékony csíkon kell átmenni a Wysoki Wierch-i hütte mögött, ez a pályarendszer leggyengébb pontja szerintem.

Vasárnap (02.25): hajnalban befagyott autók, de gyorsan enyhülő idő és napsütés. 4-órás jegyet vettünk. Tökéletes vasalt pálya a teljes Kotelnica oldalon.
A 2-2a-3-4-en mentünk egész délelőtt, a B1-en befejezve. A pályarendszer legjobb pályája a 2-2a-2b. A hozzá tartozó II-es felvonó is romantikus-nézelődős, de megéri, mert a legjobb lendületes részek itt vannak (2 közepe, 2a és a 2b).
Hogy ki ne maradjon: a FIS-1-esen civilek elől elzárva kitűzött kapuk és reklám-molinók között valami profik gyakoroltak (karbantartók szórták, pöpecül síkba egyengették).

Szállás: nagyon csábító a Hotel Bania ahol tényleg minden 4*-os (az árak is), és papucsban lehet a termálfürdőbe átmenni.
Mi a Pensjonat Novobilski-t választottuk, a "Bania-komplexum" mögött, ami egy jó kis panzió reggelivel és étteremmel, sítárolóval. Alig valamennyit kellett sétálni a pályához. A kijelentkezés napján, délben, kinyitották nekünk a sítárolót, ahol át tudtunk öltözni a hazautunk előtt.

Mindenképpen a Kotelnica oldalon szállnék meg legközelebb is, a főút és a sípálya közötti részen rengeteg szállásadó található. A Kaniówka se rossz, de ott szűkösebb a pálya és a hely a sokadalom számára - szerintem.

A két vég között közlekedő síbusz felmegy a IX felvonó völgyállomásához is.

A szokásos osztrák, szlovák, stb. célok mellett egy nagyon jó alternatívának látom Bialka Tatrzanska pályarendszerét, nagyon megéri ide jönni, mert szolgáltatási szinvonalban felveszi a versenyt az ismertekkel, miközben nem drága.
Kotelnica-felso-resz.jpg
vasalt-reggeli-palya.jpg
penteki-kod.jpg
7-es-eleje-es-a-Tatra.jpg
kurtoszkolacz.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.