Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Grand Massif
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grand Massif
2010.02.12. 20:01
Sziasztok!

Évekkel eezelőtt kétszer is voltam ezen a síterepen, amely nálam a rangsorban az első néhány francia síterep között szerepel.
Első alkalommal Les Carroz-ban, másodszor Morillon-ban laktunk, ez utóbbi hely hátránya az volt, hogy a kabinos felvonóval kellett lemenni a városba, ha nagyobb bevásárlást akartunk (de pékség volt fent is).
A síterep központja Flaine, innen érhetők el a Les Grandes Platieres széles piros pályái, nagyon jó pl. a kabinos tetejétől induló Faust nevű pálya. Titkos kedvencünk azonban nem ez, hanem a kissé kieső Grand Grenier és Aujon nevű húzós felvonók melletti piros és kék pályák voltak, ahol a népsűrűség jóval kisebb volt. De nagyon kellemesek a Samoens-i rész piros pályái is.
A Les Carroz-i alsó pályán kipróbáltuk az esti síelést is (arra sajnos már nem emlékszem, hogy ezért kellett-e külön fizetni).
Aki egzotikumra vágyik induljon el a hosszú szerpentinen Sixt felé: ott szinte kihalt pályák várják a túrázókat. Igaz viszont, hogy innen csak síbusszal lehet visszajutni, ráadásul késő délután ezért már fizetni is kell (addig vannak ingyenes jératok).
A síterep talán egyetlen hibája, hogy az egyes szektorokat összekötő utak sokszor zsúfoltak (pl. Dolomie), hamar kibuckásodnak, de ennek ellenére egy próbát szerintem mindenképpen megér ez a síterep.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.