Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2018.02.08. 17:15
Ezt teljesen adom, hogy belsőn ideális indulni, de a "régi" síelés is ezt hozza magával (legalábbis tudtommal pl a sokat kritizált osztrák rendszerben is ez a végén a cél). Az kanyarba veló beflatterolás meg végülis szintén egy sítechnikai elem, pl gs versenyeken nagyon sokat alkalmazzák.

A súlypont pályához viszonyított helyzete pont a tehetetlenségi, illetve gravitációs erő miatt változtatható sztem. Pl guggolás.

Külső nagyobb terhelésére (a kanyar tempójától meg rádiuszától függ, hogy mikor) a legjobb érv, ha megpróbál az ember guggolva egy lábon megtartani 50 kilót és felállni, vagy simán állva. Szerintem a kanyarban attól a ponttól elkezdve, amikor a kanyarerők az ívből kifele mutatnak, érdemes elkezdeni a külsőn nagyobb terhelést kialakítani. Nem mellesleg, ha a külső sí nem kap időben terhelést, nem is görbül, a belső meg menne be a kanyarba, a külső meg megy egyenesen tovább és ember legyen a talpán aki onnan megfogja.

Illetve ha megnézed a videót amit az előző hozzászólásomban linkeltem, a külsőt egy lehelletnyivel később kezdi terhelni mint a belsőt, de közvetlen az átélezés után már ottvan a terhelés azon is. És a végeredmény egy kis csípőszögű kikormányzás.
Előzmény: (ozsi 199082)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.