Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Orcieres - Merlette
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Orcieres - Merlette
2010.01.13. 17:58
Sziasztok!

Először is, ne rémüljetek meg amikor jöttök fel és a többség 1 centis havon rakja fel a hóláncot, rengeteg francia nyári gumival és hóláncal küzdi fel magát ide. De téli gumitok legyen, meg hólánc is készenlétben, mert kellhet! A GPS-nek nem szabad hinni (állandóan fel akar vinni a hegyre), be kell jönni Gap-ba (rögtön balra bevásárlóközpont, aki akar), és bent a városban kell egy körforgalomban az RN85-ös útra fordulni. Ha 200 méteren belül van egy vasúti átjáró, sínen vagytok, innen lehet hinni a tábláknak és a GPS-nek is. (Ha jól emlékszem az út mellett D85 volt kiírva, nem N85)
Az üdülőfalu kellemes magasságban van, egy rövid sétával kb minden elérhető. A bárok/éttermek a pálya alján síelés közben elég nehézkesen megközelíthetőek, nem ezek lesznek a kedvenc ücsörgős helyeitek. A Drouvet 1 telemix tetején lévő hütte, a régi kabinos felvonó felső állomása, szintén hegymászással érhető el. A Roshe Rousse-n lévő hütte viszont kellemes.
Legjobbak a "hátsó" piros pályák. A Charpenet (kék), ill. a La Bergerie-ről jövő kék pályák is jók. A Chardonnets viszont - különösen snowboarddal - felejtős, szűk és lapos, az első 200 méter séta. Ha fúj a szél, a gerincekről hamar elkopik a hó,
ha havazik rengeteg lehetőség adódik szűzhavazásra :), ahogy ma is:), ámbár fák híján, köd esetén elég nehéz tájékozódni, igazán eltévedni nem lehet.
Családosok inkább válasszák Puy-t, vagy más hasonló kompakt síterepet, aki viszont sokat akar sielni annak jó választás lehet. (mindjárt kifejtem miért, lehet).
Összességében kap egy hármast (főleg a nem tudok csak megállni, gyorsan inni egy forralt bort-ért, nem négyet).
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.