Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Ravascletto
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
scottish
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ravascletto
2023.03.07. 13:06
Február végén voltunk Ravascletto-n, mondhatom, hogy természetesen a Sítanoda szervezésével.
Legutóbbi olasz utunknál (Civetta) még csak kettő gyerek volt, meg egy csomó csomag.
Most már három gyerekkel vágtunk neki, a kocsira kellett a tetőbox is. A nyári szlovén nyaralás alapján hajnali indulást szerettünk volna, mivel az út a megállókkal számolva 8 óra lett. Na, ebből inkább reggeli indulás lett, de a gyerekek előtt le a kalappal, bírták a megpróbáltatásokat.

Ravascletto 900 méter magasan van, hó semmi sem volt. Szerencsére a pályák ennél magasabban vannak, ott meg olyan hely nem volt, ahol hó nem lett volna. A kabinos "villamost" - a sárga felvonót hívták így a gyerekek - hamar megszoktuk, fent délelőtt a két nagyobb gyerek kezdő sítanfolyamon voltak, a maradék meg ott téblábolt a fennsíkon. Egyrészt szánkón húzgáltuk a legkisebbet. Az olaszok ilyen tekintetben (is) rendesek. Mi nem zavartuk a síelőket, az üzemeltető meg nem kergetett el bennünket.

Harmadik nap végre kipóbálhattam a pályát. A kék 4-es hosszú. Már a felénél majdnem elkóvályogtam és egy másik felvonóval mentem fel. A felvonó rendszereit szokni kell. A 4-es meg a párhuzamos piros és fekete ugyanoda megy le, de van még két másik hegy, amire felvonó visz fel és kb ugyanoda lehet lejutni. Nekem egyelőre nem volt bátorságom elkóvályogni. De legközelebb bebarangolom az egészet.

A pálya jó, pár letörés pont annyira kell, hogy éreztem az új boardom és bakancsom határait. Lehet csapatni ott is. Egyszer mentem át a pirosra, de nem éreztem azt a pluszt, hogy piros pályán megyek, a gyerekkel meg az oktatás alatt a kéken találkoztam. Szóval maradtam a 4-esen.
A felvonónál nagyon figyelnek a kicsikre és a kezdőkre. Ha látják, hogy problémás lesz a kiszállás, simán lelassítják a felvonót. Ez egy óriási plusz pont.
A kezdőknek ott a varázsszőnyeg. A két oldalon lévő sötétzöld pálya pedig ideális a gyakorlásra.

A hütte jó, sokkal olcsóbb, mint a falu pizzériája, a kaja jó a kávé kiváló. A tévében mindig bömböl a zene. :(

A szállás elfogadható (Spourtur hotel). Négy csillagból szerintem kettőt a kilátásra kapott. A szobában olyan csatorna szag terjengett, mint a falu bármely pontján. Ez nem tudom mi volt, az erős szél elvitte, utána már jobb volt. A szobák elég nagyok, a gyerekek addig kúsztak a padlón, hogy tiszta is lett.
Konnektor nem sok van. Ha valakik mindent is akarnak egyszerre tölteni, akkor vigyenek elosztót.
A negatívum, hogy a szobában a fűtést reggel lekapcsolják, így a pici délutáni alvását hat takaró alatt próbáltuk abszolválni. A fürdőszobába hősugárzót vittünk, mivel csak 1600-tól indult a fűtés, amit hétkor vagy lekapcsoltak vagy nem.
A szálloda étterme jó. Estére mindig volt zöldség, hús, gyerekeknek miegymás. Panasz nem lehet rá.

A Sítanoda: A civettai út picit korán volt. Most, hogy a srácok síelni tanultak, kiderült mitől jó ez a cég. Az oktatók kemények, de a harmadik napon a nagyobbik gyerek már a kék pályán tekert. A hét végére mindkettő le tudott csúszni. A szemük meg csillogott. Szóval a csapat profi, köszönet nekik a munkájukért.
Jövőre megyünk és szerintem egy ideig állandó cél lesz Ravascletto
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.