Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Ravascletto
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
scottish
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ravascletto
2024.02.14. 12:48
Ahogy elnézem, csak mi járunk ide :D

Egy év elteltével újra elmentünk. A pályarendszer ugyanaz, a helyiek kedvessége ugyanaz. A fennsíkon viszont építettek egy ZONCOLAN felíratot, aminek minden betűje más-más huncutságot tud (mászófal, fekvőhely, csúszda). Lehet előtte fényképezkedni, jópofa.

Az utat megint a sítanodával szerveztük. A két srácunk már rutinos második éves sielőként érkezett. A lányunk (3 évesen) pedig - köszönve a rugalmas hozzáállásnak - most debütált. Ez némileg átrendezte a napunkat, mivel így délelőtt és délután is a gyerekek nélkül voltunk.
A fiúk már a kék pályákon csapatták, a pici pedig a zöld pályán a varázsszőnyeg mellett.

Az időjárás nem volt annyira kegyes. Két héttel korábban esett csak hó, így ami volt, az darabos, jeges kása, hála a napsütésnek. Annyira nem élveztük, mert veszettül tapadt, buckásodott, délutánra csapnivaló lett.
A hét második felében esett valamennyi, aminek hála végre porhóban lehetett menni. Na, azt már élveztük.
Egy nap volt csak valami olasz versenyző tábor a pályán, aznap életveszély volt bárhol csúszni, mivel a liftre várakozás közben is simán elcsapták az embert.

A szállásunk ezúttal a LA Perla hotel volt. A szoba nagyságrenddel jobb, mint a Sport Tour. Nem volt fura szag, bár a fűtést itt is lekapcsolták időnként. A wellnes részleg egy medencét, egy jakuzzit, egy szaunát és egy gőzfürdőt takar. A srácok élvezték, hogy miután jól elfáradtak a csúszásban, délután még tombolhattak egyet a vízben vacsora előtt.

Apropó vacsora. Négy csillag ide, gourmet konyha oda, a kaja gyerek szemmel csapnivalóan rossz volt. A vacsora menü választásos volt, amit előző nap kellett bejelölni.
Nem tudtak egy egyszerű tésztát főzni estére, mert vargányafüst, meg pácolt lazac, meg kiskutya füle az kellett. A reggeli rendben volt, egy hétig ettek virslit (egyszer próbáltuk a rántottát, de a még édes, még édes, már sós állapoton kívül nem tudtuk ízesítni). Később, mikor közfelháborodás lett a minőségből, külön lehetett jelezni, ha valaki csak paradicsomos tésztát szeretne, de ekkor mi már nem jártunk kajálni.
A negyedik nap lett elegünk, szóltunk a recepción, hogy ne főzzenek, mert nem leszünk, elmentünk Sutrioba (Ravascletto melletti falu, kb. 10 perc autóval) Mister Zoncolan éttermébe. A pizza remek, a tészták még jobbak. Bár egy ötfős vacsora 60-70 EURO lett. Első nap a srácok egy felnőtt menüt végig ettek. Este végre csend volt, nem lehetett gyomorkorgást hallani.

A Sítanoda csapata előtt ismét le a kalappal. A szervezés patent volt. Az oktatók kedvesek, profik. A lányunkat sem sikerült elriasztaniuk. A fiúk meg amúgy is egész évben a síelésről beszéltek.

Egyelőre hosszú távra tervezünk a Sítanodával és a pályával is. Bár... Hallottuk, hogy szerveznek decemberi besíelős rövid tábort is Lachtalba. Jó lenne kiizzadni az árát. :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.