Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2017.03.20. 14:10
Az elmúlt években kétszer egy- egy napot siklottunk ezen a terepen, és nagyon jó tapasztalataink voltak. Így idén úgy döntöttünk, hogy egyhetes síelésünk helyszíne legyen újra a Serre Chevalier.
Egyrészt,ami jó volt a kései időpont választásában, az a jó meleg időjárás. Még a hegyi hüttékben is rövid ujjúra vetkőzött síelőket lehetett látni.Éppen a meleg volt az oka, ami magát a síelés élvezetét kissé csökkentette. Vagyis a hó minősége, illetve a pályák korai buckásodása.Hiába ratrakoltak (ha egyáltalán eljutottak mindenhová, de ezt kétlem) másnap délre már észrevehetetlenné vált. Az agyon dícsért cucumelle-en kétszer próbálkoztunk lejutni, de harmadszor már nem kísérleteztünk vele, meguntuk a tömeget és a buckázást.
Azért találtunk jó pályákat is, például a félreeső aiguillette-t és eduits-t. Creux du loup,clot gautier, casse du boeufe, luc alphand is rendben voltak. Azok a pályák, amelyek levittek a falvakba, már nagyon lucskosak voltak, főleg az alsóbb régiókban. Az a keskeny földes sáv amely Brianconba az alsó állomásig levisz, szerintem csak a csodának és a kitartó pályakezelőknek volt köszönhető, én már rég feladtam volna. Mondjuk utolsó csúszásként a szállásra csak első nap vállalkoztunk, utána már minden nap felszálltunk a bubisra a középső állomásnál.
Nagyon ajánlom a telefonos alkalmazást, mutatja a napi teljesítményedet!
Szállásunk Aigle Bleu-ben volt, jó helyen van, kb.60-70 méter a mozgólépcső, amely felvisz a kabinos lifthez. Nekünk szerencsénk volt a szobával, tiszta volt.Akadt így is probléma, de a tisztesség úgy kívánja, hogy azt az irodával kell előbb letárgyalnom, ahol foglaltam.
Serre-Chevalier--piheno3.jpg
Serre-Chevalier-huzoliftek.jpg
Serre-Chevalier-5.jpg
Serre-Chevalier-6.jpg
Serre-Chevalier-1.jpg
Serre-Chevalier-fustolo-hegy.jpg
Serre-Chevalier-valamik.jpg
Serre-Chevalier-2.jpg
Serre-Chevalier-vicces-ezen-a-helyen.jpg
Serre-Chevalier-7.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.