Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Vila Horal - Nyaralás az Alacsony-Tátrában
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2013.02.16. 23:43
Üdv!

Állítólag a lengyeleknél valami nemzeti ünnep vagy hosszú szabadságolási időszak volt és azért is voltak ilyen rengetegen. Sajnos ezeket nem lehet előre tudni, kiszámítani. A hegy tetején nagyon fújt a szél, köd volt és szakadt a hó mindegyik napon, így talán ezért is csoportosultak a pálya aljára az emberek. Nézni kell az időjárás jelentést és a webkamerákat.

A B1 és B2 felvonókat ajánlom, azok nagyon jók, újak, gyorsak! A B2-nél kisebb szokott lenni a sor. Kezdőknek az 5a és az 5-ös pálya nagyon szuper! Ezt ajánlom elsősorban.

A B3 és B4-et nem javaslom, ezek nagyon lassúak, régiek, fapadosak. A B4-en egy örökkévalóságnak tűnik felérni, annyira tetű lassú.

A B5-ös régi, de jó, mert 2 sebességes és így elég gyorsan felér. De onnan csak fekete pályák vannak. Amúgy a 7-es fekete nem vészesen meredek, majdnem olyan, mint egy piros. Reggel még nagyon jó, amíg nem buckásítják ki.

A B6-os a déli oldalon van, a B7-es pedig egy régi 2 személyes fapados felvonó. Csak akkor érdemes rá felszállni, ha jó idő van, különben odafagytok. :-)

Egy magabiztos kékes síelő le tud jönni a piros pályákon. Reggel a legjobb, amikor még frissen ratrakkolt, akkor sokkal könnyebb rajtuk síelni. 8:00-ra érdemes ott lenni, 8:30-kor indulnak a felvonók.

Egyedül a déli oldalon a piros 31-es pályának van egy nagyon meredek szakasza, ami elég erős, feketének is mondható. A többi mind jól síelhető. Kora délutánra viszont a meredekebb szakaszok nagyon kibuckásodnak, akkor már nehezebb rajtuk síelni.
Előzmény: (tsrt 155136)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.