Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bubo
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bukovel
2009.03.25. 20:46
Friss benyomások Bukovelről /03.21./ A határon (Tiszabecs) érvényes zöldkártya (biztosítós) és ha céges autó, akkor közjegyzővel hitelesített meghatalmazás, hogy a kocsi külföldre vihető, kell. Nekem egyik sem volt, de meglepően rugalmasak voltak az ukrán oldalon. A közjegyzős papirra azt mondták, hogy legközelebb már vigyem, biztositást 30 hrivnyáért a helyszinen kötöttem. Ezek megléte esetén kifelé az egész cécó 5 perc.
Az utak odafelé változó halmazállapotuak, helyenként egész jók, néhol ( visszafelé Aknaszlatinán és Rahón az egyirányu út) embert és járművet próbáló. Nem szálguldozva nyugodtan ki lehet menni.
Bukovelnél gőzerővel épitkeznek, az utak e miatt csak nehezen járhatóak a síterepen. Hatalmas nyergesvontatóval szállítják a 30 méteres acél I gerendákat az épülő parkolóházhoz. Ez szerintem a következő szezonra készen lesz, a pálya és a felvonó mellett 10 m-re. Egy magyar autóval találkozunk. A parkolók kitáblázása még nem teljesen informativ, de meg lehet találni a helyeket. A biztonsági szolgálat nagyon segítőkész mind a beálláskor, mind a kocsik őrzésénél. Nagyobb a biztonság, mint sok magyar bevásárlóközpontnál! Láttam egy-két "beruházót" akik az építési munkákat felügyelték. Hatalmas Hummerrel érkeztek, testőrszerű fiukkal. Csak azt ne kérdezzük meg, hogy az első milliójukat miből szerezték. De nem ez a lényeg, hanem amit csináltak és még fognak is.
Számomra megdöbbentő volt amit tapasztaltam. A szezonban már sok helyen sieltem, főleg Ausztriában. El kell mondjam, hogy a pályák jobb állapotban voltak délután Bukovelben a 20000 síző mellett, mint mondjuk Schladmingba reggel. Nem tudom hogy csinálják, de bucka alig volt, jeget csak elvétve láttam. Az éttermek, a szállodák és a kolibák kiválló minőségüek. Az árak alacsonyabbak mint Ausztriában, de még a szlovák áraktól is jobbak. Egy hétvégi egy napos jegy 170 hrivnya /5000-5500 Ft/ Ezért dögre sieleheted magad. A felvonóknál max. 2-3 percet álltunk, szombaton, pedig elég sokan voltunk! A piros pályák néhol kékek, a feketék kissé sötétpirosak.
Nagyon jól eloszlik a tömeg, alig kellett embereket kerülgetni. A zöm már viszonylag jól sielt.
A szállodákról még nincsenek közvetlen benyomásaim, mivel estére hazajöttünk. Bár ne tettem voltna. A gyönyörű schengeni határnál ( szintén Tiszabecs) mjad két órát szoptunk. Az ukrán oldal 20 perc volt, a többit a mieink tették hozzá. A gépjármű tüzetes átvizsgálása tényleg az volt. Mivel sem kábszert, sem embert, sem cigit nem csempésztünk, igy gyorsan átestünk rajta.
Szóval javaslom, akit teheti és egy kis keleti romantikára vágyik, gyönyörű tájakon, az próbálja ki ezt a szép helyet. Szerintem két év és sokkal többen fogunk oda járni.
Ja, ma néztem a webkamerát és mennek a hóágyúk, minusz 9 fok van odakint. Április végéig valószínüleg jók lesznek a pályák.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.