Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Yeti Xtreme Verbier: a Freeride World Tour utolsó állomása

2024.03.20. sielok.hu

Négy sikeres esemény után hamarosan zárul a freeriderek világkörüli versenysorozata, a Freeride World Tour (FWT). 2024. március 22 és 31 között a svájci Verbier ad otthont az utolsó extrém megmérettetésnek.
Foto: freerideworldtour.com
Foto: freerideworldtour.com
A verseny helyszíne Verbier legendás Bec des Rosses hegye. A közel 2 km-es pálya 3150 méterről indul. A ridereknek 550 m szintkülönbséget és néhol 50°-ot meghaladó meredek részeket is le kell győzniük.
Bec des Rosses, Verbier I Fotó: ©DDaher
Bec des Rosses, Verbier I Fotó: ©DDaher
A férfiak versenye 2018 óta először indulhat a Bec des Rosses csúcsáról, míg a hölgyek a Petit Bec-ről indulnak majd.

De vajon ki lesz a világbajnok?

A hódeszkás férfiaknál már eldőlt a cím sorsa, ugyanis a francia Victor De le Rue magasan vezet a listán az előző versenyeken megszerzett 32000 pontjával. Azonban ő sem hagyja ki, hogy még egy utolsót villantson a szezonban!

A női snowboardosok között rendkívül szoros a verseny, mindössze 1275 pont választja el az első három versenyzőt, a spanyol Núria Castán Barónt, a francia Anna Martinezt és a svájci Erin Sauve-t. Núria (27675 pont) és Anna (27600) között pedig mindössze 75 pont a különbség.

A sízők között még bármi megtörténhet.

A Ski Women kategória nagy kérdése az, hogy a jelenleg első helyen álló francia újonc Astrid Cheylus meg tudja-e tartani helyét, vagy a győzelemre éhes, már veteránnak számító norvég Wessel Hedvig átveszi-e azt. De még a francia Manon Loschinak és a svájci Sybille Blanjeannek is van esélye a világbajnoki címre!

A Ski Men - férfi sízők - világbajnoki címére a jelenleg élen álló német Max Hitzig a legesélyesebb. De itt még szintén nem dőlt el semmi és ettől lesz izgalmas a verseny! A második helyen álló kanadai Marcus Gougen és az őt követő ausztrál Ben Richards mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az élre kerüljenek.

Ha a környéken jársz, gyere el és nézd meg személyesen az eseményt! A rendezvény helyszínén rengeteg zenei program, DJ-k és felszerelés tesztek várják az érdeklődőket.

További információk és élő közvetítés: www.freerideworldtour.com
Erre számíthatsz, ha ott leszel az eseményen
KOMMENTEK
bouquetk | 2024.03.20. 14:08
Verbier szerintem Svájc.
admin2 | 2024.03.20. 14:42
Jogos, javítottuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.