Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A felelőtlen síelés halálos tragédiához vezetett

2005.12.01. Bata Attila

Figyelmeztető lehet, hogy még csak most kezdődött el a szezon, de egyre több komoly sérüléssel járó balesetről és halálos kimenetelű síelésekről is érkeznek hírek. Az esetek mindegyikében egy közös, az emberi felelőtlenség. Az írott és íratlan szabályok betartása mellett teljesen biztonságos a síelés, balesetek leggyakoribb oka, hogy nem tartjuk be az elemi szabályokat sem.

Halálos balesetet szenvedett egy kanadai síelő, aki (és erre nincs jobb szó) fittyet hányt  a szabályokra. A húszéves kanadai fiú egy sziklán csúszott keresztül és 36 métert zuhant a mélybe a kanadai Baker hegy síterepén. A fiatalember barátaival csúszott a meredek fekete (dupla gyémánt) pályán, amikor úgy döntött, hogy ott hagyja a többieket és síterepen kívüli részre indult kipróbálni a mély porhavat.

A rendőrség szerint a rész, amelyet választott annyira beláthatatlan volt síelés közben, hogy a közeli liften utazó síelők hangos kiáltásai után tudott csak biztonságos nyomon leereszkedni.

Aztán többet senki sem látta. A sziklához vezető út kétszer is le van zárva drótkötéllel és figyelmeztető táblákkal, de ezeket szándékosan nem vette figyelembe és nyílegyenesen haladt a szikla felé, és zuhant le róla. A síterep dolgozói találták meg a holttestet.

Ezen a terepen idén ez volt az első halálos baleset, ahol állítólag ritkán történik ilyesmi, mert a többség betartja a figyelmeztető felszólításokat. A fiatalember nagyszerű sítudással rendelkezett, de nem ismerte a helyi terepet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.