Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új film a síelés fenegyerekének életéről

2006.05.28. Bata Attila

Az egyik legnagyobb hollywoodi filmstúdió bejelentette, hogy filmet készít a síelés amerikai fenegyerekének életéről. Bill Johnson eddigi élete már önmagában is egy olyan történet, amelyhez Hollywoodnak már semmit sem kell hozzátennie.

Vannak szókimondó és ellentmondásos személyiségek az alpesi sport jelenlegi sztárjai között is, de Bill Johnson talán rajtuk is túltett a maga idejében. 1984-ben összesen egy VK győzelemmel a háta mögött úgy érkezett meg a szarajevói Olimpiára, hogy itt csak ő nyerhet és "bárki más csak az ezüstért harcolhat mögötte".

Ez a mondata bejárta a világsajtót és tökéletesen jellemezte az egészségesnél jóval nagyobbra nőtt önbizalmát és lekezelő stílusát a többi síelővel szemben. Az élet produkál érdekes dolgokat, Johnson első amerikaiként megnyerte a lesiklást és ezzel a győzelemmel el is kezdődött az egész hátralévő életét meghatározó vesszőfutása.

Kiállhatatlan modora és viselkedése miatt szinte minden ismerősével és családtagjával összerúgta a port. A többi síelő már szóba sem állt vele. Később szörnyű tragédia érte: kisfia belefulladt a családi ház udvarán épített jakkuziba. Felesége elhagyta, édesanyjával megszakította a kapcsolatát, miután összevesztek a pénzügyeken. 2001-ben megpróbált visszatérni a versenysport világába, de az első versenyén több mint 100 km/órás sebességnél hatalmasat bukott, szinte minden porcikája eltört és egész életére kiható agykárosodást szenvedett.

Nyolc hónapig tartott még újra talpra tudott állni, de a baleset következtében maradandó mentális sérüléseket szenvedett. A sors fintora, hogy Johnson által többször is kigúnyolt osztrák sílegenda Franz Klammer alapítványa is támogatta Bill Johnson gyógykezelését.

A 2002-es amerikai Olimpia előtt tagja volt a váltónak, amely az olimpiai lángot vitte a Salt Lake City-be. Fordulatos életéről könyv jelent meg idén a torinói Olimpia versenyeivel egyidőben. Az időzítés bejött, a könyv népszerű lett és ez alapján fogják leforgatni a filmet is. A könyv és a film címe is a "Mindhalálig sí" (Ski to Die) címet viseli, amely Bill Johnson hitvallása volt és még a bicepszére is rátetováltatta.




KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.