Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták az első síalagutat Észak-Amerikában

2006.12.13.

Átadták az első síalagutat Észak-Amerikában Tegnap ünnepélyesen birtokba vehette a nagyközönség az észak-amerikai Snowbird legújabb látványosságát, a kontinens első síalagútját.
Az alagút kijárata mellé egy ülőliftet is építettek, amelyet az alagúttal egyidőben adtak át. Az alagút segítségével a síelők a hegy belsején keresztül jutnak át a szomszédos völgybe.

Snowbird, Utah állam és Észak-Amerika egyik legjobb terepe, és eddig a hatalmas, 125 fős nagykabinos felvonójáról volt híres. Mostantól elkészült az új látványosság: egy alagút a hegy gyomrában, amelyet csak síelők és hódeszkások használhatnak. A cél az volt, hogy a hegy másik oldalán elterülő síterepet, amely inkább kezdőknek és közép-haladóknak ideális, könnyebben lehessen megközelíteni. Eddig ugyanis a csak a hegyről levezető fekete meredek pályán lehetett eljutni a kellemesen síelhető pályákhoz.

A síterep eldöntötte, hogy átfúrja a hegyet, és olyan mozgószőnyeget szerelnek fel, amelyeket a repülőtereken láthatunk, így a síelőknek még botozniuk sem kell az alagútban. 2005 augusztusában kezdtek neki a nagy építkezésnek. A kb. 183 méter hosszú alagútban egy 173 méter hosszú szőnyeg szállítja a síelőket. Az alagút természetesen kétirányú.

A szőnyeg óránként 1800 utast szállíthat, akiknek szigorúan legalább másfél méterre kell állniuk egymás mögött. A hétperces út alatt az egyik irányban egy hétszázalékos emelkedőn is felvisz a szerkezet. Az alagút átlagosan 3 méter széles és 3,5 méter magas. Az összesen 650 000 dollárba került alagutat egyidőben adták át a kijáratnál épített új négyszemélyes Doppelmayr lifttel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.