Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Deer Valley (Utah) lett a legjobb amerikai síterep

2007.09.18. Bata Attila

Deer Valley (Utah) lett a legjobb amerikai síterep Elkészült az amerikai SKI Magazine szokásos szezon előtti listája a legjobb amerikai síterepekről. Különösebb meglepetés nem történt az idén, az olvasók szavazatai alapján a tavalyi második helyezett, Deer Valley visszaszerezte első helyét. Érdekesség, hogy az első tízben hat síterep is található Colorado államból.

Utah állam kedvelt síterepe egyben az egész észak-amerikai térség legjobb síterepe lett a közel hétezer olvasó szavazatai alapján. Fontos szempont volt, hogy csak azok az olvasók értékelhették a síterepeket, akik az utóbbi két évben síeltek ott, és évente legalább 23 napot síelnek.

Összesen 18 szempont alapján értékelték a síterepeket. A vizsgált szempontok között például az alábbiak szerepeltek: megközelíthetőség, összbenyomás, Apres Ski, családi programok, pályakarbantartás, liftek, szállások, hegyi vendéglők, táj szépsége, szolgáltatások, hó minősége, terepek nehézsége, terepek változatossága, időjárás, stb.

Deer Valley most harmadszor lett első a felmérés eddigi húsz éve alatt, a tizennyolc vizsgált kategóriából tizenegyben végzett az első tízben. Az idelátogató síelők nagyon elégedettek voltak a szolgáltatásokkal, a pályakarbantartással és a helyi vendéglőkkel.

A tíz legjobb síterep rangsora:

1. Deer Valley, Utah
2. Vail, Colo.
3. Whistler/Blackcomb, B.C.
4. Aspen, Colo.
5. Snowmass, Colo.
6. Park City, Utah.
7. Breckenridge, Colo.
8. Beaver Creek, Colo.
9. Steamboat, Colo.
10. Sun Valley, Idaho

Természetes, mint minden szavazás, ez is inkább csak egy jó kis játéknak tekinthető, hiszen igazán nagyszerű síterepek sora hiányzik az első tízből. Nincs a listán pl. Jackson Hole, Telluride, Lake Louise, Alta/Snowbird, vagy Heavenly, hogy csak egy párat említsünk. Ha esetleg a lista alapján választanánk síterepet az idei télre, ne felejtsük el, hogy az amerikai síelők teljesen mást várnak el egy sítereptől, mint az európaiak. A mély porhó és főleg a pályán kívüli síelés népszerűsége jelenti a nagy különbséget. Ha szépen ratrakolt pályákra vágyunk, azért nem érdemes átrepülni az óceánon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.