Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Doppelmayr cég újabb síliftet építhet Szerbiában

2007.02.22. Bata Attila

A Doppelmayr cég újabb síliftet építhet Szerbiában Az osztrák Doppelmayr cég már régóta jelen van a lassan, de azért fejlődő szerbiai síterepeken. Szinte már egyetlen beszállítónak számít a jelenlegi legfejlettebb szerb síterepen, Kopaonikon, és a napokban írtak alá egy új szerződést egy ülőlift építésére Stara Planina síterepén.

A voralbergi cég eddig összesen 14 millió euró értékben épített a helyi partnereivel együtt nyolc liftet a szerb síterepeken, és úgy tűnik, hogy a helyiek elégedettek az osztrákokkal, hiszen őket bízták meg az új "csodasíterep" egyik ülőliftjének építésével. A Doppelmayr cég eddig négy ülőliftet adott át Kopaonikon, az ötödiket pedig jelenleg is építik.

A Stara Planina környékére korábban grandiózus fejlesztési tervek készültek, és ha ezek egyszer valóra válnak, akkor létrejöhet Szerbia, sőt az egész balkáni régió legnagyobb síközpontja. Erre a síterepre összesen 40 darab különböző típusú felvonót terveztek.

Szerbiában jelenleg Kopaonik számít a legjobb síterepnek, bár még itt is van mit fejleszteni. Nagyon kevés a hóágyúk száma, amely egy ilyen szezonban sokat számít, és nehezen jönnek ide a fizetős turisták, hiszen csak összesen csak két darab négycsillagos szálloda tudja őket fogadni.

Osztrák lapok szerint a szerbek sem túlságosan elégedettek a hazai síelés körülményeivel, és inkább kivárják a belgrádi osztrák nagykövetség hosszú sorát, hogy uniós vízumot szerezzenek, és valahol az Alpokban töltsék el téli vakációjukat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.