Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fűtött kabinos lift az idei szezontól Ischgl-ben

2007.11.06. Stánicz Balázs

Fűtött kabinos lift az idei szezontól Ischgl-ben Az élénk éjszakai életéről (is) ismert Ischgl síparadicsomában idén is épül egy új felvonó. A Fimbabahnt varázsolják újjá, pontosabban a korábbi hatszemélyes kabinos teljesen leszerelik, és a kiszolgáló épületeit részben vagy teljesen lebontják és újjáépítik.

A megújult Fimbabahn immáron nyolcüléses lesz, de legfőbb újdonsága mégsem az, hogy a korábbi kabinok helyett két fővel több téli sportolót tudnak befogadni, hanem az, hogy a kabin ülései fűtést kapnak! Bár azt már kezdjük megszokni, hogy egyre több libegőt látnak el ülésfűtéssel, de a kabinos esetében ez még nem számít elterjedt és bevett szokásnak.

A völgyállomást lényegében meghagyják az eredeti helyszínén, csupán néhány kiszolgáló egységet, így kasszákat építenek hozzá. Ezzel szemben a középállomás korántsem úszta meg némi átalakítással, ugyanis ezt a földig lerombolták, és teljesen újjá varázsolják.

Ami még talán érdekes az új kabinossal kapcsolatban, hogy világítást is kap, mivel a hegyen nem egyszer rendeznek hütte estéket vagy éppenséggel gyertyafényes vacsorát, vagy ahogy ők hirdetik; "candle-light dinner"-t.

Az előző szezon megmutatta, hogy nagy magasság és modern hóágyúrendszer ide vagy oda, azért hóágyúzás terén még van mit fejleszteni, főleg az előszezon indult Ischgl síterepén nehezen. Így most bővítik a hóágyúvezetékeket és megnövelik a kapacitást a Viderjoch, Salaas és Greitspitz környékén, ami elsősorban a 62-es, 70-es és 71-es lesiklópályákat jelenti.

A gasztronómiai területén is lesznek változások, méghozzá új étteremmel bővül Ischgl hütte kínálata; a Saalas-al. A Saalas 625 fős étterem lesz síbárral, terasszal, napozóval és nyugágyakkal. Az étterem részben önkiszolgáló lesz, de mind kinn, mind benn lesznek olyan részek, ahol pincérek veszik fel a rendelést.

A Saalas a tradicionális osztrák hütték dizájnával szakítva, üveg és acél elemekből fog állni, kissé hasonlóan a mölltali gleccserétteremhez, igaz itt teljesen más, mondhatni exkluzívabb lesz az épület csomagolása. Az exkluzivitás mellé még némi egzotikum is belopódzik a Saalas üvegfalai közé, belsejében pálmafák kapnak helyet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.