Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csorba-tó: idén már fizetni kell a sífutópálya használatáért

2023.12.02. Bata Attila

A helyi önkormányzat és a sífutók klubja bejelentette, hogy véget ért az ingyenes korszak és decembertől már pénzt szednek a sífutópálya használatáért. Ahogy megjósolható volt, sokaknak nem tetszik a döntés.
Kép: Areál bežeckého lyžovania SNOW Štrbské Pleso
Kép: Areál bežeckého lyžovania SNOW Štrbské Pleso
A Csorba-tó mellett található Szlovákia egyik legjobban karbantartott sífutópályája, amelyet a helyi önkormányzat üzemeltet. Az önkormányzat elmondása szerint a sípálya üzemeltetése, vagyis a hóágyúk használata, a ratrakok üzemanyagköltsége és azok szervízelése, az áramszámlák, és minden egyéb költséggel együtt szezononként 240 ezer euróba (kb. 91 millió forint) kerül az ingyenes síelés.

Mostantól a napijegy öt euróba (kb. 1900 forint), a szezonbérlet pedig 150 euróba kerül a felnőtteknek. Az önkormányzat tisztában van azzal, hogy ezekkel az árakkal nem tudja fedezni az üzemeltetés költségeit, de terveik szerint legalább annak a negyede befolyhat a jegyekből.
Kép: Areál bežeckého lyžovania SNOW Štrbské Pleso
Kép: Areál bežeckého lyžovania SNOW Štrbské Pleso
Az is igaz, hogy az Alpok országiban is hasonlóan karbantartott pályákért kb. hasonló nagyságrendű használati díjat szednek. És az is igaz, hogy az ingyenességhez szokott kommentelők kritikáikkal valósággal elárasztották az üzemeltetők közösségi oldalait. A kérdés már eldőlt, a „népharag” ellenére is megszűnik az ingyenes lehetőség.

Az igazat megvallva, nem teljesen szűnik meg a környéken az ingyenes lehetőség a sífutóknak. Vannak még más pályák is, igaz azokat nem hóágyúzzák, csak akkor lehet rajtuk sífutni, ha megfelelő mennyiségű természetes hó hullott.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.