Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntektől már Tátralomnicon is lehet síelni

2023.12.12. Bata Attila

A Magas-Tátrában is a korábbi évekhez képest jobb hóviszonyokkal kezdődik az idei síszezon. Csorba-tó már december elején kinyitott, a hétvégén pedig a korábbi terveknek megfelelően a tátralomnici pályákon is lehet már csúszni.
Tátralomnic
Tátralomnic
A lenti képen is látható, hogy két pálya kivételével az összes pálya üzemel már az első napon a település (Tátralomnic) és a Skalnaté pleso (Kő-pataki-tó) között. A felső két piros pálya (5-ös és 6-os) még alacsony készültségi fokon áll, de karácsonyra itt is biztosan lehet majd síelni.
A sífelvonók közül csak egy nem fog közlekedni, a Lominici-nyeregbe közlekedő kétszemélyes matuzsálem. Ennek az az oka, hogy az itt található pályákat tilos hóágyúzni, így még várni kell, hogy annyi természetes hó összegyűljön, hogy meg lehessen nyitni. A kabinos lifttel gyalogosok a Lomnici-csúcsra is felmehetnek, ahol most kb. másfél méter vastag a hóréteg.

Csorba-tó már december 2. óta fogad vendégeket az alsóbb pályákon. Ugyanebben az időben készítették elő a 2,5 kilométer hosszú szánkópályát Tarajka (Hrebienok) és Ótátrafüred (Starý Smokovec) között. Tarajka, illetve a Magas-Tátra megszokott látványossága idén is az ingyenesen látogatható jégtemplom.

Aki csak a telet élvezné, annak is tökéletes lehet egy mostani tátrai kirándulás. A Csorba-tónál 40 cm vastag a természetes hóréteg vastagsága. Egyéb szlovák síterepek sem panaszkodhatnak, Chopok már közelít ahhoz, hogy az összes pályát megnyissák, a 800-900 méter feletti szlovák síterepeken pedig sokat segített az elmúlt időszakban hullott és megmaradt 20-30 cm hó. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.