Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Novemberre elkészülhet az új lift a Csorba-tónál

2009.09.14. Bata Attila

Novemberre elkészülhet az új lift a Csorba-tónál A tavalyi évben elmaradt beruházás pótlását kezdték meg az üzemeltetők a Magas-Tátrában. Tavaly csak az új pálya épült meg a Szoliszkó oldalában, az idén elkészülhet a pálya mellett egy hatszemélyes, modern lift, valamint a pálya teljes hosszában kiépített hóágyúrendszer.
A tó feletti Furkota pályát tavaly megépítették és átadták a síelőknek, de az előző szezon elején a hóban szegény időjárás miatt nem lehetett használni. Nagyon hiányzott a pálya mellé tervezett hóágyú rendszer, amelynek hiányában csak január végén lehetett először használni a pályát. Amennyiben elkészülnek a hóágyúkkal, akkor a síközpont 6,5 kilométer hosszúságú pályáiból összesen öt kilométer hóágyúzható lesz.

A lift építését szeretnék befejezni a szezonkezdet előtt, lehetőleg novemberben. Ez nagyban függ az időjárástól is, pl. ezen a hétvégén már havazott a Szoliszkó csúcsán. A kétsebességes, hatszemélyes, 1120 méter hosszú, 1200 fő/óra kapacitású liftet a Pomagalski cég építi.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.