Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csorbató pénteken, Chopok szombaton nyit!

2019.12.05. 2019.12.06. Bata Attila | frissítve: 2019.12.06.

A hétvégén Szlovákiában is megkezdődik a síszezon. Kissé lemaradva, rohamtempóban működnek a hóágyúk, így is kevés pályát lehet használni az első hétvégén.
Nyitás előtti hóágyúzás Chopokon, Biela Púť (13-as pálya)
Nyitás előtti hóágyúzás Chopokon, Biela Púť (13-as pálya)
A Magas-Tátrában hagyományosan Csorbató kezdi meg először a síszezont. Ezúttal már péntektől lehet síelni, egyelőre még csak a három lenti pályán (Interski, Turistická és Juniorská). A Solisko Expres ülőlift is közlekedik, de egyelőre csak gyalogos túrázókat szállít, a fenti pályák még nem készültek el. A síterep előrejelzése szerint december 20-tól már a síelők is használhatják az ülőliftet.
Csorbató a nyitónapon (a reklám után)
Csorbató, az első napon
Csorbató, az első napon
A szomszédos Tátralomnicon is csak a napokban tudták elkezdeni a hóágyúzást. Az időjárási körülmények miatt leggyorsabban a Kő-pataki-tó alatti résszel haladnak, de itt még a december 14-i hétvégéig várni kell a nyitással.

Az Alacsony-Tátrában Chopok is elkezdi a szezont szombaton. Az első napon az északi oldalon négy pályát nyitnak meg. A két ülőlift mellett található pályákat: Biela Púť (13-as) és Pretekárka (1a) pálya felső szakaszát a Luková és Priehyba állomások között. Ezen felül a két pálya közötti összekötő pályákat (2-es és 2b) készítették elő.
Chopok
Chopok
A fenti síterepeket a TMR üzemelteti, a napijegyeket érdemesebb a síterep (gopass.sk) megvásárolni. Tavaly óta nincsenek fix árak, kereslet-kínálat alapján dob árakat a rendszer. A síterep közleménye szerint a Gopass alkalmazás továbbra sem elérhető.

Korábban már beszámoltunk róla, szombattól lehet síelni Donovaly laposabb oldalán is.

Szombattól szintén lehet síelni Krahule síterepén is.
Krahule nyitás előtt
Krahule nyitás előtt
További szlovák síterepeken is készülnek a szezonkezdetre, amint információ érkezik, frissítjük a cikket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.